Jubileumot ünnepel a Kaláka Együttes

2019.02.19. 16:00

Kulturális kavalkáddal vár a magyarföldi Fatemplom fesztivál

A fennállá­sa ötvenéves jubileumát ünneplő Kaláka együttes, valamint a Csík zenekar lesz az idei Fatemplom fesztivál két fő attrakciója. A kulturális rendezvényt ezúttal is július közepén tartják a zalai községben.

Gyuricza Ferenc

Az ötvenéves Kaláka együttes is fellép a fesztiválon

Fotó: Gyuricza Ferenc

Mindezt az egyik házigazda, Gryllus Dániel és a programszervező Marosi Veronika jelentette be. A 2019-es fesztivál a hagyományok szerint háromnapos lesz, s július 12-én, pénteken kezdődik. A nyitóestén a Csík zenekar ad koncertet, ám előtte a színművész Szarvas József, továbbá Harcsa Veronika és Razvaljajeva Anasztázia, a Ferenczi György vezette 1ső Pesti Rackák, valamint Huzella Péter és Rátóti Zoltán duója is színpadra lép. Míg a nap zárásaként a Louisiana Double ad majd koncertet. Ugyancsak pénteken, a délutáni órákban léphet fel a Musica Femina pályázat győztese is.

Az ötvenéves Kaláka együttes is fellép a fesztiválon
Fotó: Gyuricza Ferenc

Szombaton még gazdagabb program várható, ekkor nemcsak az ötvenéves Kaláka zenél (kiegészülve Huzella Péterrel), de a tavalyi ítéletidő miatt elmaradt Szörényi Levente- és a Vujicsics együttes koncertet is pótolják. Ugyancsak a fesztivál második napján lép fel a szlovén világzenei formáció, a Kontrabant, de a Hangraforgó, a Romengo, Borbély Mihály és Binder Károly, Balogh Kálmán, illetve a mesemondó Berecz András műsorát is megtekinthetik az érdeklődők. Szombaton kap lehetőséget a Zegasztár verseny győztese, s Rákász Gergely is ekkor tartja orgonaavató koncertjét a fatemplomban.

A program hagyományosan vasárnap délelőtt zárul, ökumenikus istentisztelettel, melyen a fesztivál fellépőinek egy része is közreműködik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában