A csodafiúszarvas nyomában

2019.01.29. 10:00

Egy egyedülálló kiadvány bemutatóját tartották Göntérházán

A muravidéki magyar irodalom történetében egyedülálló, de egyébként sem túl gyakori az olyan kiadvány, amellyel még tavaly jelentkezett dr. Zágorec-Csuka Judit. A csodafiúszarvas nyomában című, CD-re nyomtatott hangoskönyvben az író-költő válogatott versei kaptak helyet.

Gyuricza Ferenc

Dr. Zágorec-Csuka Judit és Zadravec Szekeres Ilona a vasárnapi könyvbemutatón

Fotó: Gyuricza Ferenc

A kiadvány dr. Zágorec-Csuka Judit irodalmi munkásságának húszéves jubileuma kapcsán jelent meg, s azon költeményei­ből válogat, amelyek témájukat tekintve a szülőföldről, a kötődésről, a hitről, az ember esendőségéről, valamint a szerelemről szólnak. A hangoskönyv bemutatóját vasárnap délután tartották a költő szülőfalujában, Göntérházán, a rendezvény pedig egyben a település magyar kultúra napi eseménye is volt.

Dr. Zágorec-Csuka Judit és Zadravec Szekeres Ilona a vasárnapi könyvbemutatón
Fotó: Gyuricza Ferenc

A szerzővel a programon Zadravec Szekeres Ilona magyar szakos pedagógus beszélgetett, míg a műsorban rajta kívül Bacsi Jasna, Szekeres Anita és Szőke Krisztina vers­mondók, Kolosa Tanja énekes és Soldat Damir gitáros működtek még közre.

Zágorec-Csuka Judit elmondta: az embernek bárhol lehet otthona, ahol megtalálja a helyét, ahol elfogadják, ahol szeretet veszi körül, s ahol ő is tud viszontszeretni. Az otthonunkat akár többször is változtathatjuk, a szülőföldünk azonban örök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában