Bemutatták

2018.11.21. 14:00

Építészeti értékeket rendszerez a kanizsai kiadvány

A város kulturális intézményeinek fotóit, elérhetőségeit tartalmazza az a leporelló, amit tegnap mutattak be a HMSK-ban.

Szabó Zsófia

Cserti Tibor és Papp Ferenc mutatja a leporellót Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A Nagykanizsai Városvédő Egyesület harmadik kiadványa a helyi, építészeti és kulturális értékeket rendszerezi. Korábban a megújult, valamint a dualizmus kori városról adtak ki kisméretű füzetet.

Cserti Tibor és Papp Ferenc mutatja a leporellót Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Az ünnepélyes bemutatón Cserti Tibor elnök hangsúlyozta: a kiadvány ötlete Papp Ferenc alelnöktől való.

– Tíz színes fotót tartalmaz a leporelló, amelyeket Lengyák András készített és tördelt – részletezte Cserti Tibor. – Többek közt a Medgyaszay-­ház, a Honvéd Kaszinó és a Thúry-múzeum épületének fényképei láthatók benne, telefonszámokkal együtt. A városba látogató turisták nagy hasznát vehetik a kiadványnak, mely a kulturális intézményekben és a Tourinform irodában is elérhető lesz.

Az esemény keretében városcímerrel ellátott ezüstplakettel jutalmazta az egyesület Lengyák Andrást és Ruzsinszky Klementinát, akik szintén sokat segítenek önzetlen munkájukkal a városvédőknek. Továbbá Papp Ferenc alelnök is jutalmat vehetett át tevékenységéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában