Művészeti kurzusokat szerveztek

2018.10.11. 08:00

Kivételes inspirációt ad a kendlimajori Ludvig Művésztelep

A kendlimajori Ludvig Művésztelepen az elmúlt időszakban több művészeti kurzust is szerveztek. A német Katalin Bereczki-Kossack keramikus a figurális ábrázolást népszerűsítette.

Benedek Bálint

A legutóbbi kurzus résztvevői a művésztelepen Fotó: Ludvig Klára

A művész korábban már számos nemzetközi művésztelepen megcsillogtatta tudását. Mivel jó kapcsolatot ápol a Ludvig családdal, ezért bizonyos időszakonként visszatér, hogy az érdeklődők körében népszerűsítse mesterségét.

A legutóbbi kurzus résztvevői a művésztelepen Fotó: Ludvig Klára

Katalin Bereczki-Kossack szerint a kendlimajori atmoszféra kivételes inspirációt ad, ebben a környezetben mindenki szabadon szárnyalhat.

– Nem az a legfontosabb, hogy tökéletesek lesznek-e a művek, hanem azok a pillanatok, amiket megéltünk – mondta. – A technikai útmutatás után mindenki megpróbált az úton egyedül haladni. Minden foglalkozás új kihívást jelent, számos egyedi kerámiatárgyat készítettünk, a legfontosabb, hogy lelket adtunk az anyagnak. Felfedezhettünk új dimenziókat, a kurzus végére mindenki plusz töltéssel gazdagodhatott, mely lendületet adott az alkotóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában