Kultúra

2018.10.30. 07:00

Három trió lép fel a kanizsai jazzünnepen

Zalai kötődésű zenészek is fellépnek a november 9-én tartandó JazzKanizsa rendezvényen.

Szabó Zsófia

Gayer Mátyás megint itt lesz, a kép egy korábbi kanizsai koncerten készült Fotó: archív/SzA

Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója elmondta: 2016 óta rendeznek egynapos jazzünnepet a korábbi jazz- és világzenei fesztivál helyett. A JazzKanizsa rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján Ko­vácsné Mikola Mária hangsúlyozta: sokszínű esttel várják jövő pénteken 18 órától az érdeklődőket a Medgyaszay Házba.

– Nagykanizsán van igény a jazz műfajára, amit ez évben is ötvözünk más, vizuális műfajjal. A rendezvénnyel egy időben a korábbi jazzfesztiválok plakátjaiból kiállítás nyílik. Célunk a JazzKanizsa programmal, hogy nemzetközi hírűvé tegyük – mondta Kovácsné Mikola Mária.

Gayer Mátyás megint itt lesz, a kép egy korábbi kanizsai koncerten készült Fotó: archív/SzA

Hozzátette: az önkormányzat anyagi támogatásával megvalósuló rendezvényen három zenekar lép fel. Godinek Ibolya művelődésszervező előrebocsátotta, a triók estje lesz az esemény.

– Az első koncerten a kanizsai kötődésű Gayer Mátyás vezette trió szórakoztatja a nagyérdeműt, majd 19.30-tól a Kovács Linda Trió ad koncertet. A nap zárásaként, 21 órakor a Németh Ferenc Trióé lesz a színpad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában