Találkozón vettek részt

2018.10.24. 13:00

Erdélyben járt a Helikon Kórus

Szeptember 27-től 30-ig Székelyföld szívében, Székelyudvarhelyen jubileumi kórustalálkozón vett részt a Helikon Kórus 36 tagja. Az útról dr. Gárdos Lászlóné, a kórus tagja küldött beszámolót lapunknak.

ZH

A székelyudvarhelyi koncert előtt Fotó: Helikon Kórus

Az erdélyi várost 2010 óta testvérvárosi kapcsolat fűzi Keszthelyhez. A Helikon Kórus 2017-ben, megalakulásának 30. évfordulójára, a jubileumi koncertre meghívta a székelyudvarhelyi Balázs Ferenc Kórust. Az együtt töltött négy nap gazdag programja, az ünnepi hangverseny sikere, a baráti beszélgetések megalapozták az újbóli találkozást. Idén az 50 tagú, dr. Orosz Pál József vezette székelyudvarhelyi kórus ünnepelte a 90. évfordulóját. A Helikon Kórus a szovátai Intermezzo Kórussal együtt a jubileumi koncertre kapott meghívást, s lépett fel Kendeh Gusztávné vezetésével. A keszthelyiek kirándultak a Gyilkos-tóhoz, a Békás-szoroshoz, Mádéfalván a több száz éve legyilkolt székely katonák előtt tisztelegtek, s kísérőjük meglepetéseként felkeresték a Csíksomlyói Kegytemplomot.

A székelyudvarhelyi koncert előtt Fotó: Helikon Kórus

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában