Országos Könyvtári Napok

2018.10.08. 11:30

A családokat szólították meg a zalalövői könyves vasárnapon

A Könyves vasárnap rendezvényeivel ért véget vasárnap országszerte, így megyénk több településén is az Országos Könyvtári Napok sorozata.

Gyuricza Ferenc

A kézműves foglalkozáson Farkas Ildikó (balról a harmadik) vezetésével kavicsot festettek a gyerekek Fotó: Gyuricza Ferenc

Zalalövőn, a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban az elmúlt hét minden napjára szerveztek felnőtteknek és gyermekeknek szóló olvasásnépszerűsítő, ismeretterjesztő vagy közösségi programot. Tegnap elsősorban a családokat igyekeztek megszólítani. Ennek megfelelően többek között csicsergő programmal, kézműves foglalkozással, hagyományos és számítógépes társasjátékokkal várták az érdeklődőket, zárásként pedig a helybéli Takács Attila és családja adott koncertet az intézmény falai között.

- Miután 2018 a Családok éve, úgy gondoltuk, olyan programokat szervezünk, amelyek jól illenek ehhez a mottóhoz – mondta dr.

A kézműves foglalkozáson Farkas Ildikó (balról a harmadik) vezetésével
kavicsot festettek a gyerekek Fotó: Gyuricza Ferenc

Molnárné Skriba Judit könyvtáros, hozzátéve, hogy a programsorozat legfőbb céljának ugyanakkor azt tekintették, hogy az embereket becsábítsák a könyvtárba.

- A város nagyságát és a helyi aktivitást tekintve nem lehet okunk panaszra, hiszen mintegy 330 fő az aktív könyvtárhasználó, azaz a lakosság több mint tíz százaléka rendszeresen igénybe veszi a szolgáltatásainkat – folytatta a könyvtáros. – Abban bízunk, hogy az elmúlt egy hét során még többekben alakult ki pozitív attitűd az intézményünk iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában