135 alkotás

2018.05.16. 16:30

Kiállítás nyílt Marc Chagall műveiből Lendván

A XX. századi képzőművészet egyik óriása, a zsidó származású orosz festő munkáiból nyílik kiállítás pénteken a Galéria és Múzeumban.

Gyuricza Ferenc

Marc Chagall egyik jellegzetes alkotása Fotó: Gyuricza Ferenc

A Teremtés és Biblia című tárlatot annak A világhírű képzőművészet nagyjai elnevezésű projektnek a részeként mutatják be, amelyben többek közt Rembrandt, Goya, Picasso, Salvador Dalí, Joan Miró vagy Victor Vasarely műveit láthatta a muravidéki városban a közönség.

– Marc Chagall kiterjedt és sokszínű életműve a festményektől, rajzoktól és grafikáktól az üvegfestményeken és falikárpitokon át a fal- és kerámiafestésig terjedt, és mesterien ábrázolta benne egyedi, képzelettel és varázslattal átszőtt, a bensőjébe bepillantást engedő művészi világát, amely örök, általános emberi kérdések taglalásának terepe is volt a számára – mondta a világhírű festőről dr. Katarina Mohar művészettörténész, aki pénteken este hét órakor megnyitja a kiállítást.

A tárlaton Chagall grafikai opuszának legjobb alkotásai, összesen 135 mű, többségében a művész palesztinai utazásai hatására készített színes litográfiái, valamint a szülővárosában, Vityebszkben játszódó jeleneteket, önarcképeket ábrázoló grafikái lesznek láthatók. Ezek a képek a bambergi Richard H. Mayer magángyűjteményéből származnak.

Marc Chagall egyik jellegzetes alkotása Fotó: Gyuricza Ferenc

A Teremtés és Biblia című tárlat május 18. és október 31. között várja majd a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában