Thúry György Emlékév

2018.05.13. 08:00

Haditornát szerveznek a kanizsai múzeum udvarán

Hagyományőrző csapatok városi portyája nyitja május 19-én (szombat) 9.30 órakor a múzeumi világnap és a Thúry György Emlékév programjait.

Benedek Bálint

Száraz Csilla

Fotó: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

Az érdeklődőket 10 órára a múzeum Fő úti épületének udvarára várják, ahol díszlövéssel folytatódik az esemény. A jeles alkalomra az intézmény az ország területéről számos tradicionális egyesületet is meghívott.

- A szentendrei Szent Sebestyén Számszeríjász Társaság egy haditorna keretében fegyverzettel, narrációval, korabeli zenével mutatja be a számszeríj fejlődését és a történelemben betöltött szerepét – mondta Száraz Csilla igazgató.

Száraz Csilla
Fotós: Szakony Attila/ Zalai Hírlap

- A tatai Gölbasi Vitézei Egyesület török katonai díszsátra és tábora egész nap megtekinthető, akik a látogatókat török kávéspecialitással kínálják. Majd 13.30 órától két vasi hagyományőrző egyesület látványos tüzérségi jelenettel készül. Az udvaron összegyűlt seregek katonái várhatóan 17 órától csatát imitálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában