Szép eredmények

2018.05.13. 16:00

A versek szeretetére tanítják a jövő generációt Nagykanizsán

Fási Barnabás, Micsinai Dominik, Antal Gergő neve nem ismeretlen olvasóink számára. A fiatalok versmondóversenyeken elért eredményeiről már többször írtunk. Azonban a sikereiknél jóval büszkébbek arra, hogy ma már ők is tanítanak a verselés szeretetére gyerekeket.

Szabó Zsófia

Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

A középiskolás Micsinai Dominik Radnóti-diplomával, a Helikon idei versmondó fődíjával, a huszonéves Fási Barnabás és Antal Gergő pedig, többek közt, Nagy Gáspár versmondóversenyek első helyezettjeként, emellett a Városi Színpad oszlopos tagjaként segít szabadidejében kamaszoknak a verstanulásban. S hogy a fiúk eredményes munkát végeznek, tanúsítja, hogy a kanizsai Nagy Gáspár-versenyen tanítványaik szép sikereket értek el.

- A kilenc megszerezhető helyezésből hetet a diákszínpad növendékei szereztek meg – jelezte Dominik. – Az általános iskolásaink a leg- előkelőbb helyekkel büszkélkedhetnek, a középiskolásaink pedig elsők, illetve harmadikok lettek – mondta a fiatalember.

A tanítványok szép eredményéig hosszabb út vezetett.

Fotós: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

- A gyerekekkel közösen választottuk ki a számukra testhezálló verseket – ezt Barnabás emelte ki. – Több hónapig próbáltunk, mert nemcsak az elsajátítás számított, hanem az előadás is. Nem volt mindig könnyű a felkészülés. A diákok ugyan ügyesek a diákszínpad próbáin, előadásain, de egy vers tolmácsolása már nagyobb feladat. Arra kellett őket rávezetnünk, hogy tudják, mire képesek, mi lakozik bennük – így Barnabás.

- Arra figyeltünk, hogy ne erőltessük rájuk a saját stílusunkat – tette hozzá társa szavaihoz Gergő. – Emellett nem csak nekik, nekünk is van mit tanulnunk. Szükségünk van arra, hogy nálunk tapasztaltabbak egyengessék az utunkat. Emellett, természetesen, a fiatal tehetségek felkészítését a jövőben is folytatjuk, amennyiben a gyerekeknek szükségük lesz a segítségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában