Jótékony cél

2018.03.13. 09:00

Levente gyógyulásáért szerveztek kulturális műsort a baki faluházban

A múlt vasárnap különleges alkalom volt a bakiak számára. Széles összefogással jótékonysági estet rendeztek a helyi civil szervezetek és művészeti csoportok.

Civil tudósítónktól

Pántlika Néptáncegyüttes

„Kiss Levente vagyok, február 22-én voltam 12 éves. Nagyon szeretek tanulni, sportolni, szeretek emberekkel együtt lenni, de most hosszú ideig nem találkozhatok senkivel, csak anyával és apával! Még a nővéreimet is üvegen keresztül láthatom!”

A bakiak az est bevételét, s az adományokat az ötödikes, kitűnő tanuló Levente családjának ajánlották fel. A kisdiák súlyos betegséggel küzd, január óta Budapesten ápolják. Édesanyja mellette van. A szülők aktív tagjai a helyi közösségeknek, támogatói az iskola szülői munkaközösségének.

Az összes helyi közösség aktív munkájának eredményeként jött létre az est. Amikor azzal szembesültünk, hogy az érdeklődők, támogatók nem férnek el a nézőtéren, megbizonyosodtunk róla, hogy rengetegen együtt éreznek a családdal. A rendezvény elején felolvastuk Levi levelét, ezután a Széchenyi Hanna Kórus és a Zengő Húrock gitáregyüttes műsora következett.

Pántlika Néptáncegyüttes

Felléptek még a Kikelet ifjúsági csoport és az Ezeregy éjszaka lányai, akik hastáncot mutattak be (koreográfus: Gyulasiné Foltányi Erika); a Baki Pántlika Néptáncegyüttes csoportjai: a gyerekcsoport dunántúli ugrós, a Vidám asszonyok csoportja mezőföldi, az ifjúsági csoport pedig dunamenti, mezőségi, és délalföldi táncokat adott elő (betanította: Baloghné Bacsa Ibolya). Őket követte az Orfeum Vándorszínpad műsora. Bálint Csaba és Birinyi Mónika musical és operett részletekkel szórakoztatták a közönséget.

A családból az édesapa és a két testvér volt jelen. A bevétel nagyon szép összeg lett.

Béresné Simon Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában