Farsangi buli

2018.02.08. 08:00

Hamarosan itt a Fánky fesztivál Zalaegerszegen!

Látványos, vidám felvonulással, jelmezversennyel, sok-sok fánkkal és funky bulival vár mindenkit húshagyókedden, azaz február 13-án a már hagyományos Fánky fesztivál a megyeszékhelyen.

Varga Lívia

Minderről tegnap tartottak sajtótájékoztatót a városházán. Balaicz Zoltán polgármester felidézte: a farsangot hosszú ideje a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete által szervezett látványos felvonulással és jelmezversennyel ünnepli a város, a program azonban tavalyelőtt fesztivállá bővült, koncerttel és jótékonysági fánkvásárral. Utóbbi teljes bevételét – az előző évekhez hasonlóan idén is – a szervező nagycsaládosok egyesülete kapja, tette hozzá a városvezető.

Ruisz Cecília, az egyesület elnöke a menetrendről szólva kiemelte: idén is fél 4-kor kezdődik a gyülekező a Dísz téren, a felvonulás pedig fél 5-kor indul az Európa tér posta felőli oldaláról, a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar felvezetésével. Ez után kezdődik a jelmezverseny, amit a Wolf zenekar koncertje követ majd, ugyancsak a Dísz téren.

A 2016-os Fánky Fesztivál sajtótájékoztatója Fotó: Pezzetta Umberto/Archív

A fánkot ezres nagyságrendben többek között a város nyugdíjasklubjai, valamint egy sütőipari és egy közétkeztető cég biztosítják, mondta el Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában