Számos településen az eddigi polgármester kapott felhatalmazást a folytatásra

2024.06.11. 16:15

Nagy búcsúzók s „elsőbálozók” Keszthely térségében

A zalai 2-es számú választókerületben lévő települések között voltak olyanok, amelyekben nem volt kérdés a végeredmény. Gyenesdiáson például egy polgármester – s pont annyi képviselőjelölt indult, amennyien bejuthatnak a testületbe.

Péter B. Árpád

Pali Róbert Vonyarcvashegyen magabiztos győzelmet aratott Fotó: ZH

Gál Lajos, a település első embere azt mondta: a következő ciklus a folytatásról és a folytonosságról szól, hiszen tudják, „biztonságra, kölcsönös tiszteletre, eredményekre és minőségi fejlesztésekre vágynak a helyben élők”. 

S ha már a Nyugat-Balaton: az úgynevezett „kistigrisek” közül Vonyarcvashegyen Pali Róbert újabb öt évre kapott felhatalmazást (60,57 százalékkal), a szomdszédvárban, Balatongyörökön viszont Biró Róbert nem folytat(hat)ja munkáját, mivel itt Bánkiné Király Zsuzsanna győzött, a voksok 51,83 százalékával. 

– Az elmúlt években bizonyítottuk: közös munkával nagy dolgokra vagyunk képesek, s Vonyarcvashegy fejlődése a válságok idején is töretlen maradt – értékelte az eredményt Pali Róbert. 
 

Gyenesdiáson a következő ciklus a folytatásról és a folytonosságról szól. Képünkön középen Gál Lajos Fotó: ZH

Várvölgyön Barcza Balázs (62,62 százalék) kapott magabiztos felhatalmazást a folytatásra, s októberben már a harmadik ciklusát kezdheti meg. Győzött Türjén Nagy Ferenc is, akinek nem akadt kihívója. Utóbbira az érvényesen voksoló 610 választó közül – 610-en voksoltak. Barcza Balázs azt ígérte: továbbra is megragadják a pályázati lehetőségeket, megőrzik a szociális juttatások rendszerét s közösségi teret alakítanak ki a fiataloknak. 

Várvölgyön Barcza Balázs (középen) már a harmadik ciklusát kezdheti meg októberben Fotó: ZH  

A térség rutinos településvezetői közül búcsúzik Vincze Tibor, Zalaapáti eddigi első embere, akit húsz esztendő után Fehér Csaba vált ősztől, de az eddigi településvezető nem szakad el a közélettől, hiszen a Zala Vármegyei Közgyűlés tagja lesz. Ugyancsak több ciklus után adja át hivatalát Horváth Tibor, Sármellék jelenlegi polgármestere: helyére dr. Mismás Biri lép októberben, aki a voksok 64,51 százalékát szerezte meg múlt vasárnap.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában