Átadták a munkaterületet

2024.05.21. 17:30

Útfelújítás kezdődik Lentiben

Teljes hosszban megújul Lentiben a komoly forgalmat lebonyolító Bánffy utca burkolata. Újabb jelentős útfelújítás valósul meg várhatóan június végére. Kedden a munkaterület átadásán Horváth László polgármester beszélt a helyszínen a fejlesztésről.

Korosa Titanilla

Teljes útfelújítás több lépcsőben

Bánffy utca, útfelújítás
Útfelújítás kezdődik a Bánffy utcában. A munkaterület átadásán balról Balogh Tibor művezető, Horváth László polgármester, Pintér Péter építésvezető, Szabó András a Zalavíz Zrt. képviseletében, Czigány Ádám és Czinder Attila műszaki ellenőr
Fotó: Korosa Titanilla

– Régóta várt útfelújítás kezdődik el a Bánffy utcában – kezdte Horváth László. – Ezzel a Zala Kétkeréken kerékpárút-fejlesztés Lentiben program utolsó eleme is megvalósul. Az utca felújítását már korábban beterveztük, viszont több közműfejlesztés is történt a szakaszon az elmúlt időszakban, így a szennyvízhálózat vezetékeinek szint alá helyezése, a csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója, a gázvezeték cseréje is megtörtént, s most következhet a burkolat rendbe tétele és a szakasz bekapcsolása a belterületi kerékpárút-hálózatba.

Czigány Ádám önkormányzati képviselő a projekt műszaki tartalmát ismertette. Elmondta, hogy mintegy 1,1 kilométer hosszban, teljes szélességben aszfaltozzák le a Bánffy utcát, először szintbe emelik az aknákat, gázszaglókat és víznyelő rácsokat helyeznek el, szegélyt építenek, majd elvégzik az aszfaltozást, két oldalon a padkázást, és felfestik a kerékpáros jelzéseket. A kivitelezőnek 45 nap áll rendelkezésre, a munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozás várható a helyszínen.

Kerékpárút-fejlesztés több mint 6 kilométeren

A polgármester a Zala Kétkeréken program további, már megvalósult elemeiről is szólt. Többek között a Fűz utcában végeztek aszfaltozást teljes hosszban, megvalósult a Kossuth és a Gyár út összeköttetése és a meglévő csomópont teljes átalakítása, a Petőfi és Dózsa úton mintegy 620 méter hosszban a járdaszakaszok szélesítésével alakították ki a kerékpárutat. Az Akácfa, Zrínyi, Vörösmarty utcákban és a Templom téren pedig kerékpáros jeleket festettek fel. Sor került még a Gyár és a Lovarda utcában a teljes burkolatfelújításra, ezáltal jól kerékpározhatóvá váltak ezek a szakaszok is. Összességében több mint 6 kilométer hosszban történt a városban kerékpárút-fejlesztés. A projekt összértéke eléri az 510 millió forintot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában