Bővül a hálózat

2024.04.02. 20:00

Kerékpárút-fejlesztés Lenti belterületén

A Zala két keréken elnevezésű TOP-program újabb elemeként kezdődött el bő egy évvel ezelőtt az a beruházás Lentiben, melynek keretében csaknem 5,5 kilométer hosszan építenek vagy jelölnek ki meglévő közutakon új kerékpáros szakaszokat közel félmilliárd forint felhasználásával. A belterületi kerékpárút-fejlesztés a végéhez közeledik.

Korosa Titanilla
kerékpárút-fejlesztés
Horváth László (b) és Vigh László a belterületi kerékpárút-fejlesztésről adott tájékoztatást Lentiben
Fotó: Korosa Titanilla

Horváth László polgármester nemrég beszélt a kerékpáros hálózat bővítéséről, mikor Vigh László országgyűlési képviselővel közösen megtekintették a már elkészült szakaszokat. A Petőfi utcában megépült új belterületi szakasznál a város vezető elmondta, hogy ez a mumori városrész felől bevezető kerékpárutat a városközponton keresztül a körforgalom mellett elvezetve összeköti a Máhomfa felé vezető bicikliúttal. Ezt a kétsávos szakaszt a korábbi járda nyomvonalán építették ki, s ez a kerékpárút-fejlesztés nagyban hozzájárul a közlekedésbiztonság megőrzéséhez, hisz ez forgalmas része a városnak.

Kerékpáros hálózat

A polgármester hozzátette, hogy korábban kiépítették az észak-déli kerékpáros összeköttetést a Béke utcai bicikliúttal, ez szintén hozzájárul ahhoz, hogy gördülékenyebb legyen a közlekedés és meg tudják közelíteni a kerékpárosok a városrészekből a városmagot a kerékpáros hálózat kialakításával. A munkahelyek és a közszolgáltatások könnyebb elérését szolgáló beruházásban az új kerékpáros nyomvonalakat alapvetően a meglévő közutak mellett vagy azok burkolatát felhasználva alakították ki a 75-ös főút mellett és a csatlakozó utcákban, összesen hét szakaszon.

Folytatódik a kerékpárút-fejlesztés

Horváth László kitért arra is, hogy még egy belterületi szakasz kiépítése van vissza a Bánffy utcában, itt az útszakasz teljes aszfaltozását és erre a kerékpáros nyomvonal festését végzik el. A tervek szerint folytatódik Lentiben a kerékpárút-fejlesztés.

Vigh László arról beszélt, hogy napjainkban a városokban, így Lentiben is jelentős az autós forgalom s évről évre emelkedik, ami óriási kihívást jelent. A kerékpárút-fejlesztés azt a célt is szolgálja, hogy aki teheti, közlekedjen inkább biciklivel. Hozzátette, hogy köszönet illeti Lenti önkormányzatát, hogy gondoskodik a biztonságos kerékpáros közlekedésről.

Kerékpárosbarát település lett Lenti

Horváth László arról is beszámolt, hogy Lenti idén is, immár 9. alkalommal nyerte el a Kerékpárosbarát település címet, mellyel ismét elismerték az önkormányzat törekvéseit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában