Jubileumi köszöntés – májusfa kitáncolás

2024.05.27. 11:30

Tízéves a csácsbozsoki Évgyűrűk Dalkör

A csácsbozsoki Évgyűrűk Nyugdíjas Klub a múlt pénteken, délután ünnepelte dalköre fennállásának tízéves jubileumát, s az estig tartó endezvényen kitáncolták a klubházuk kertjében állított májusfát is. Az eseményre meghívták az Őszirózsa Nyugdíjas Klubot, és a Zalabesenyői Nyugdíjas Klubot is, melyek több tagja fellépet az ünnepi programban.

Győrffy István

Balaicz Zoltán átadta az emléklapot Szabó Gyuláné Ildikónak és Varjasi Gábornak, a klub 100 ezer forint támogatást is kapott a várostól Fotó: Győrffy István

A rendezvényen, - amely Furján Gellért csácsi plébános áldásával kezdődött, majd Szabó Gyuláné Ibolya klubelnök köszöntötte a résztvevőket - Jakabfiné dr. Osztovics Katalintól, az ünnepi műsor szóvivőjétől megtudtuk, az Évgyűrűk Dalkör Horváthné Csőre Ildikó bábáskodásával és Huber Klára vezetésével 2014. áprilisában alakult meg. Jelenleg 22 taggal állnak a közönség elé. Sajnos, az évek múlásával több meghatározó tagtársuktól végső búcsút kellet venni, közülük megemlítette Nagy Lászlót, a korábbi klubelnököt, dalkör alapítót, aki fáradhatatlanul szervezte a dalkör munkáját is, és Magyarné Jutkát, a társaság egyetlen zenei végzettségű tagját, aki az elmúlt évben hagyta el örökre szeretett csapatát. A klub jelenlegi szakmai vezetője Varjasi Gábor, aki egyre nívósabb feladatok elé állítja a dalkör tagjait, kedves biztatása ilyenkor mindig az: „Meg tudjátok csinálni! Képesek vagytok rá!” 

Herkliné Ebedli Gyöngyi, Balaicz Zoltán és Furján Gellért  az eseményen

 

Jakabfiné dr. Osztovics Katalin ismertette a dalkör történetét Fotó: Győrffy István

A dalkör szervező munkáját Czuppon Ferencné Rózsa végzi. A dalkör összefonódik a csácsbozsoki városrész életével, de szerte a városban fellépnek az ünnepeken, rendszeresen meglátogatják a szociális otthonokat is, jó hangulatot teremtve a megfáradt embereknek. Fellépéseik során magyar nótákat, katonadalokat, egyházi énekeket, könnyű zenei számokat énekelnek, de repertoárjukból nem hiányoznak az operettek, s a musicalok sem.

Szabó Gyuláné Ibolya köszöntötte a résztvevőket Fotó: Győrffy István
A jubileumi ünnepség résztvevői Fotó: Győrffy István

Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere meleg szavakkal köszöntötte a dalkört, s bejelentette, hogy ez alkalomból százezer forinttal támogatja a város a csapatot. Balaicz Zoltán a klubelnöknek és Varjasi Gábornak átadott egy emléklapot, amelyen ez állt: „Megköszönve a zene, a közös éneklés közösségépítő és lokálpatriotizmust erősítő magas színtű művelését, melynek során nem csak a városrész és Zalaegerszeg rendezvényeinek elmaradhatatlan szereplői jó hangulatú fellépéseikkel, hanem városunk határain túl is rendszeres szereplői fesztiváloknak és jótékony célú rendezvényeknek egyaránt.”

Furján Gellért megáldotta az eseményt Fotó: Győrffy István
Balaicz Zoltán méltatta a dalkör munkáját Fotó: Győrffy István

A csácsbozsoki városrészi önkormányzat képviselője Herkliné Ebedli Gyöngyi, aki mindig szívén viselte a klub és dalköre munkáját, köszöntőjét követően bejelentette, hogy a városrészi önkormányzat négyszázezer forinttal támogatja a tevékenységüket. A köszöntések sorát dr. Kocsis Gyula az "Életet az Éveknek" Nyugdíjas Szövetség Zala Megyei Szervezetének elnöke méltatva a klub és dalköre széleskörű jelenlétét zárta. 
Az esemény a dalkör nagysikerű, ünnepi előadásával, késő délután a májusfa kitáncolásával, majd bállal zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában