Eltűnnek végre a kátyúk

2024.05.04. 09:30

Teljes hosszában megújul a Napsugár utca burkolata Nagykanizsán

Napokon belül elkezdődik a Nagykanizsa palini városrészében található Napsugár utca burkolatfelújítása. A beruházáshoz közel 24 millió forintot biztosít az önkormányzat.

Pásztor András

Az elmúlt időszakban is voltak esőzések, dr. Erdős László ekkor mutatta meg a Napsugár utcát

Forrás: ZH-Archívum

Mint arról korábban írtunk: a palini városrészben található Napsugár utca a város leginkább kátyús útszakaszai közé tartozott. Esőzések idején annyira felteltek a kisebb-nagyobb gödrök, hogy szinte lehetetlenné vált a gyalogos és a kerékpáros közlekedés.

Dr. Erdős László önkormányzati képviselő több alkalommal is javaslatot tett az utca átfogó felújítására, az aszfaltozás költségeit végül az idei büdzséből sikerült biztosítani.

– Az elmúlt években számos lakossági panasz érkezett hozzám az utca állapotával kapcsolatban, ezeket továbbítottam is a közgyűlésnek, de eddig nem sikerült forrást biztosítani a beruházáshoz – mondta dr. Erdős László. – Tudomásom szerint a burkolat teljes hosszban és teljes szélességben felújításra kerül – folytatta a képviselő. – Az utca hossza 530 méter, a burkolat szélessége 4 méter. Az aszfaltmarást és a kátyúk tömedékelését követően 3,5 centiméter új aszfalt kerül beépítésre. A padka mindkét oldalon 0,5 méter szélességben rendezésre kerül mészkőzúzalékkal. A beruházás összege megközelíti a 24 millió forintot, mely összeget az idei költségvetésből biztosítja az önkormányzat.

A munkálatok befejezése a hónap végére várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában