A Csónakázó-tónál tartották a találkozót

2024.05.27. 15:30

Könyvtárosok csapatépítője

Magyar Könyvtárosok Egyesülete Zala Vármegyei Szervezetének nagykanizsai, zalaegerszegi, keszthelyi és lenti tagjai hétfőn a Csónakázó-tó partján tartották hagyományos közösségi programjukat.

Benedek Bálint

A könyvtárosok és szervezők, balról: Bognár Csilla, Czupi Gyula, a Halis-könyvtár igazgatója és Balogh László

Fotó: Szakony Attila

Az eseményre ellátogatott Balogh László polgármester is, aki aktív könyvtárlátogató olvasóként köszöntötte a város közössége nevében a vármegyei könyvtárosokat. Elmondta: bár lehet olyan híreket hallani, hogy a magyar lakosság nagyobbik része az elmúlt egy évben nem olvasott el egyetlen kézbe fogható könyvet sem. Viszont a könyvtárosokkal együtt Zalában bíznak benne, hogy ez másképp van, és sokak látogatják a bibliotékákat, vagy épp töltenek le digitális köteteket. Az olvasás olyan lehetőség, mely megszínesíti az emberek életét.

Bognár Csilla, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Zala Vármegyei Szervezet elnöke örül neki, hogy a nagykanizsai, zalaegerszegi, keszthelyi és lenti kollégák ilyen nagy számban képviseltették magukat. Túráztak, vetélkedőn vettek részt és beszélgettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában