Megújult a Bozsoki-hegyi út csatlakozása is

2024.05.30. 17:30

A lezúduló esővíz ellen védekeznek a zalaegerszegi Domb utcában

Kettő, egy csácsi és egy bozsoki fejlesztésről tájékoztatta a sajtó munkatársait csütörtökön délelőtt Herkliné Ebedli Gyöngyi településrészi önkormányzati képviselő és Szak Tibor közműépítési csoportvezető. A csácsi városrészben, a Domb utcában a csapadékvíz-elvezetés érdekében szegélyépítési munkálatok folynak, ezen kívül beszámoltak a megújult Bozsoki-hegyi út csatlakozásáról.

Mozsár Eszter

Nyolcvan méter hosszban fognak szegélyt kialakítani Zalaegerszegen, a Domb utcában. A sajtótájékoztatón Szak Tibor és Herkliné Ebedli Gyöngyi.

Fotó: Mozsár Eszter

A bozsoki városrészben az arányos városfejlesztés jegyében megújult a hegyi út, amit az ott lakó tulajdonosok kértek. A beruházás három ütemben készült el. 

A Domb utcában a csapadékvíz-elvezetési kivitelezést a HADNAGY Közműépítő és Szolgáltató Kft. munkatársai végzik
 Fotó: Mozsár Eszter

Elkészült a hegyi út a bozsoki városrészben

Korábban két szakaszon már betonburkolatot kapott a 21354 hrsz.-ú, a Szabadság és a Zölderdő utcát összekötő út, ezúttal pedig az alsó, Szabadság utcai csomóponti szakaszt kötötték össze a korábban rekonstruált szakasszal, tájékoztatott Herkliné Ebedli Gyöngyi. A kivitelezést a BOR ÉPKER Kft. végezte. Korábbi fejlesztés a térségben.

A Domb utcában zajlik most a rekonstrukció

A Csácsi-hegy lábánál, a Domb utcában jelenleg is zajlik a rekonstrukció a HADNAGY Kft. kivitelezésében, itt a lezúduló csapadékvíz veszélyezteti az útburkolatnál mélyebben fekvő ingatlanokat. Az utca kétharmadában családi házak épültek, a lakók is kérték a fejlesztést, mondta a képviselő. Az utcában az E.ON korábban gázvezeték-építést végzett 150 méteren, majd egy szennyvízprojektet is megvalósítanak a Zalavíz kivitelezésében 30 méteres szakaszon. Ezekhez társult a mostani, 80 méteres csapadékvíz-elvezetési beruházás, amit az önkormányzat négy millió forinttal támogatott. A munkálatok végén az E.ON aszfaltozza le a felújított szakaszt. 

Egy korábbi fejlesztés a Domb utca mellett.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában