Kutyás séta a belvárosban

2024.05.15. 15:58

A felelős állattartásra is felhívták a gazdák figyelmét Keszthelyen

Ismét kutyás sétára és piknikre várták a gazdákat s négylábú „családtagjaikat” Keszthelyen. A szervezők a felelős állattartásra is fel akarták hívni a figyelmet ezzel a programmal.

Péter B. Árpád

A felelős állattartásra is fel akarták hívni a figyelmet, képünkön jobbról a második Manninger Jenő, a negyedik Sziládi-Kovács Tibor

Fotó: Belovári András

Manninger Jenő polgármester kiemelte, nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a kutyás és a nem kutyás emberek is jól érezzék magukat a városban.

– Kutyatulajdonosként úgy gondolom, egy eb minden háztartásban családtag, kulturált tartása elengedhetetlen, s ehhez mi biztosítjuk a feltételeket a köztereken. Elsők között létesült Keszthelyen kutyás strand, s a Helikon parkban működő kutyafuttató is ritkaság. Kiadtuk a Keszthelyi Kutyabarát Kisokost, a következő lépésként pedig több helyen kutyaürülék-gyűjtő kukákat helyezünk majd ki – mondta el Manninger Jenő.

A Festetics-kastély parkjából indult a figyelemfelkeltő séta
Fotó: Belovári András

A rendezvényen állatorvosi tanácsokat is kaptak a gazdik, akik kedvenceikkel – a Festetics-kastély parkjából indulva – sétával hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra. A Fő téren Barabás Éva műsorvezető, a Kutyabarát Balaton kampány nagykövete volt a program egyik házigazdája, aki arról is beszélt: nagyon sok helyen családtagnak tekintik a kutyát, akivel együtt mennek boltba, színházba, szállodába.

– Vagyis úgy kezelik, mint egy gyereket. Ezt viszont még tanulni kell, a kutyásoknak és a nem-kutyásoknak egyaránt, különben óriási kommunikációs problémák lesznek – vázolta a jövő egyik fontos feladatát Barabás Éva.

Manninger Jenő: Egy eb minden háztartásban családtag, kulturált tartása elengedhetetlen, s ehhez mi biztosítjuk a feltételeket a köztereken
Fotó: Belovári András

A program szervezői több célt is megfogalmaztak.

– A felelős állattartás népszerűsítése az egyik fontos küldetésünk, emellett arra is lehetőséget kínál ez a rendezvény, hogy a kutyások megoszthassák egymással tapasztalataikat, s szakemberek segítségével választ kapjanak kérdéseikre. Szeretnénk, ha e rendezvényből tradíció válna, s ha nem is minden esztendőben, de visszatérően megszólítanánk azokat, akik számára az élet kutyával teljes – vázolta terveiket a fő szervező, Sziládi-Kovács Tibor, a keszthelyi kutyás strand vezetője.

A felelős állattartásra is fel akarták hívni a figyelmet, képünkön középen Manninger Jenő és Sziládi-Kovács Tibor
Fotó: Belovári András

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában