Április 26-án és 27-én

2024.04.11. 20:00

Város napja: öt országos hírű zenekar érkezik

A Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa Turizmusáért Egyesület közös szervesében Nagykanizsa város napját április 26-án és 27-én rendezik meg. A város napja programjairól csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a hivatalban.

Benedek Bálint

Balogh László polgármester, Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója, Illés Ida, a HSMK művelődésszervezője és dr. Koncz Zsolt, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen a sajtó képviselőihez először Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója szólt. Elmondta: a város napja ezúttal is Nagykanizsa szívében, az Erzsébet téren és annak környékén kerül megrendezésre. A fesztivál programkínálata összeállt és már csak az égiekkel kell jóban lenniük, hogy kiváló körülmények fogadják mindkét napon a látogatókat.

Város napja 2023
A város napja idén is sokszínű programmal várja az érdeklődőket, képünk a tavalyi rendezvényen készült
Fotó: Szakony Attila

Ezt követően Illés Ida, a központ művelődésszervezője részletesen ismertette a kulturális és zenei fesztivál fellépőit. Kitért arra, hogy öt országos hírű zenekar érkezik a város napjára. Közülük pénteken fellép például a Blahalouisiana és a Margaret Island, szombaton pedig a Honeybeast, valamint a Hooligans adja a talpalávalót. Ezután tűzijáték és utcabál zárja a programokat.

A város napja 31 millió forintból kerül megrendezésre

– A szervező csapat az idén kapta a legnagyobb támogatást az önkormányzattól, ilyen sok pénzt még soha nem szavaztak meg a képviselők, mint most – fűzte hozzá dr. Koncz Zsolt, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke. – Ehhez az összeghez még sokat kellett hozzátenni, s ebben is kihúzhatjuk magunkat, hiszen közel 70 nagykanizsai szponzor állt a rendezvény mellé és támogatta azt. Így azt lehet mondani, hogy 31 millió forintból rendezhetjük meg a fesztivált. Ezen kívül 26 vendéglátóegység és 50 kézműves árulja majd a portékáit.

Balogh László polgármester szerint a város említésének 779. születésnapja egyfajta ünnep, ilyenkor csak erre kell koncentrálni. Ezért arra biztatja a kanizsaiakat, hogy látogassanak el a város napi forgatagba és érezzék jól magukat.

Ugyanezen a véleményen voltak Horváth Jácint és Gábris Jácint önkormányzati képviselők is, akik szerint különösen fontos kiemelni, hogy a szervezők mindent megtettek azért, hogy valóban nívós és minden generáció számára kedvező programcsokrot nyújtsanak át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában