Május 6-ától

2024.04.19. 17:56

Újraindul a szülészeti ellátás Keszthelyen

Újraindul május 6-ától a Keszthelyen a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás. Ezt az intézmény közölte pénteken délután a honlapján.

Szabó Judit

Közleményt adott ki a kórház az ellátás újraindulásáról

Fotó: Péter B. Árpád

A Keszthelyi Kórház korábban arról adott ki közleményt, hogy április 19-étől átmenetileg a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás szüneteltetésére kényszerül. A járóbeteg-ellátást és az egynapos beavatkozásokat változatlanul biztosítják, míg a fekvőbetegek ellátására megállapodást kötöttek a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházzal, a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházzal, az Ajkai Magyar Imre Kórházzal és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal. 

Az orvoshiány miatt kialakult helyzet, az ellátás szüneteltetése felháborodást keltett a városban, egy demonstrációt is elkezdtek szervezni, a döntéshozók pedig megkezdték a tárgyalásokat az ellátás biztosítása érdekében. Manninger Jenő polgármester kedden  közölte: Keszthely akár önkormányzati bérlakásokkal is segítené a város kórházában munkát vállaló szülész-nőgyógyászokat. A helyhatóság közleményében az is szerepelt: „a kórház működtetése nem a városhoz tartozik”, ezért Manninger Jenő – Nagy Bálint országgyűlési képviselővel együtt – az egészségügy szakmai irányítóihoz fordult segítségért, hogy mielőbb legyen ismét szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás Keszthelyen. 

Nagy Bálint és Manninger Jenő is bejelentette tegnap a Facebook-oldalán, hogy újraindul az ellátás, ami rövidesen a kórház honlapján is megjelent, az egymondatos közlemény szerint május 6-án indul újra a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában