Könyvtári szombat

2024.04.19. 12:00

Sakk, mesés papírszínház és olvasásnépszerűsítés Nagykanizsán, a Halis-könyvtárban

A nagykanizsai Halis-könyvtár szombatonként extra tartalmakkal, vagyis ingyenesen látogatható családi programokkal várják az érdeklődőket. A sorozat amolyan plusz szolgáltatás, hiszen az olvasnivaló mellé újabb élményekkel gazdagodhatnak a látogatók. A könyvtárosok április 20-án 9 órától fogadják a közönséget.

Benedek Bálint

Szombaton különleges programokkal várják a látogatókat a bibliotékában

Fotó: Szakony Attila

Kardos Ferenc vezeti a 9 órakor kezdődő Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű foglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. Ugyancsak 9 órától a zárásig Bognár Csilla könyvtáros várja azokat, akik az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásaira kíváncsiak. Ez kiváló lehetőség régi folyóiratok, dokumentumok, újságok olvasására. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes a könyvtárban. Szó lesz a tudománytár feltételeiről és használatáról is. Ráadásul a bibliotéka minden nagykanizsai újságot elérhetővé tett a "nagykar" című honlapján, ezek másutt nem is elérhetők. Hosszú ideig nem volt azonban Nagykanizsán újság. Ezt pótolta a Zalai Hírlap. Most a Zalai Hírlap is elérhető olvasóik számára kizárólag a könyvtárban. Az olvasásnépszerűsítő Azolo program lehetőségeiről szintén 9 órától Krasznai Bertalan könyvtáros beszél a szülőknek, valamint a gyerekeknek. Majd 10.30 órától Szabó Eszter könyvtáros a Mesés papírszínház keretében klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. Zárásként 11 órától Kardos Ferenc vezetésével lehetőség lesz részt venni a Tarnóczky klub foglalkozásán, ahol továbbra is várják a régi kanizsai képeket és dokumentumokat a látogatóktól, akiknek adománya ezáltal a város történeti emlékezetének részévé válhat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában