Ismét TeSzedd! Zalalövőn

2024.04.17. 18:00

Önkéntesek dolgoznak a város tisztaságáért

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is csatlakozik Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmához, a TeSzedd! szemétgyűjtési akcióhoz Zalalövő városa. A helyi civil szervezetek tagjai csütörtök délutántól folyamatosan gyűjtik a hulladékot a város területén.

Gyuricza Ferenc

Felvételünk a tavalyelőtti hulladékgyűjtésen készült.

Fotó: ZH-archív/Gyuricza Ferenc

A helyi önkormányzat által koordinált akcióban az előzetes jelentkezések alapján nyolc egyesület, s ezáltal több száz személy vesz részt. A civil szervezetek felosztották egymás között a közterületeket, amelyek rendbe tételét vállalták, de a programhoz további önkéntes csatlakozókat várnak. Az első napon, április 18-án, csütörtökön 17 órától a Budafáért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület a budafai városrészben, míg a Zalalövői Borbarát Kör Egyesület 17.30 órától a Patakai-hegyen gyűjti össze a szétszórt szemetet.

Április 20-án 9 órától a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület várja az önkénteseket, ők a városi íjászpark környékét teszik rendbe, de a zalamindszenti településrészen is tevékenykednek. 25-én a Városszépítő és Környezetvédő Egyesület, illetve Zalalövő és Csöde Polgárőr Egyesülete csatlakozik a programhoz, s ugyanezen a napon a Borbarát Kör Egyesület tagjai a Pacsa-hegyen gyűjtik a szemetet. Másnap a Tájház Egyesület és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület, 27-én pedig a Mi Kis Falunk, Irsapusztáért Egyesület számít még tagjai mellett további önkéntesekre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában