LED-csereprogram

2024.04.04. 15:30

Névsor szerint vehetik át a LED-es izzókat Lentiben a programba regisztráltak

E hét elején megkezdődött Lentiben a lakosság részére a LED izzók átadása a tavaly ősszel meghirdetett csereprogram keretében.

Korosa Titanilla

Kovács László (b) vette át a LED-es izzókat Kiss Tamás és Gáspár Lívia önkormányzati képviselőtől Lentiben

Fotó: Korosa Titanilla

A CYEB Energiamegoldások Kft. és Lenti önkormányzata együttműködésének köszönhetően valósul meg a városban a lakossági LED-csereprogram. 

Naponta 70-80 főnek tudják átadni az izzókat 
Fotó: Korosa Titanilla

- Összesen 432-en regisztráltak a tavaly októberben meghirdetett akcióra - tájékoztatott Horváth László polgármester a napokban az izzók átadásának helyszínén, a rendezvénytéri pavilonoknál. - A programba bárki jelentkezhetett, akinek energiaszolgáltatóval szerződése van. A személyes adatok mellett meg kellett adni az energiaszámla szerződéses adatait. Egy képlet alapján állapították meg a fogyasztást és ennek megfelelően számolták ki, hogy egy-egy háztartás hány darab LED-es világítótestet kaphat. Az izzókat előre csomagolva vettük át a múlt hónap végén. 

Hozzátette: azokat, akik regisztráltak a programba, előzetesen elektronikus levélben értesítették az átvétel időpontjáról. A lámpatestek kiosztását április 2-án kezdték el, a szervezésben együttműködtek a Polgármesteri Hivatal és a városi könyvtár illetékes munkatársai, valamint az önkormányzati képviselők. 

- Naponta 70-80 főnek tudjuk átadni az izzókat - folytatta a polgármester. - Bízunk benne, hogy ezek használatával csökken az energiafogyasztás a háztartásokban és hogy sokáig működnek majd. Az előzetes kalkuláció alapján a LED izzók 8-10 évig szolgáltatják a fényt. 

 Ezen a héten még szombaton lesz átvétel 14 és 17 óra között, valamint április 8-án (hétfőn) és 9-én (kedden),  illetve a pótnapon, 10-én (szerdán) 10 és 12 óra, valamint 14 és 17 óra között vehetik át az igényelt csomagokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában