A megújuló energia oktatásáról a felsőoktatásban

2024.04.12. 11:00

Nemzetközi konferencia a Pannon Egyetem nagykanizsai campusán

Megújuló energiarendszerek oktatása és annak hatásai címmel nemzetközi konferenciának adott otthont a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ.

Benedek Bálint

Az egyik előadó a prezentációját mutatta be a hallgatóknak

Forrás: ZH

A rendezvényen a hazai előadók mellett bolgár, indiai és török oktatók, kutatók és szakemberek osztották meg gondolataikat a témában a nemzetközi hallgatóság előtt. Az elhangzott előadások ismertették a megújuló energiák hasznosítása terjedésének, fejlődésének helyzetét a világban, illetve az egyes országokban, különös tekintettel annak a munkaerőpiacra és a képzésre gyakorolt hatásaira és kihívásaira. A felszólalók mindannyian egyetértettek abban, hogy a megújuló energia egyre terjedő alkalmazása jelentős átalakulásokat von maga után. Ezek nagy változásokat eredményeznek a munkaerőpiacon egyaránt, hiszen új szakmák, szakterületek születnek az új igények kielégítésére.

A rendezvény a "HED-RES-EU" - A megújuló energiarendszerek felsőoktatásának digitalizálása Európában című projekt keretében az Erasmus+ program finanszírozásával valósult meg. A konferenciát a 2021–2024 közötti időszakban, a Pannon Egyetem és partnerei a bolgár Trákia Egyetem, a török Çanakkale Onsekiz Mart Egyetem és a Balikesiri Egyetem, az észt Phasegrowth, az olasz FORTES és a Bolgár Ipari Szövetség részvételével folyó közel négyéves közös munka egyik záró eseményeként tartották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában