Harminc kilométert kerékpároztak az egészséges életmód jegyében

2024.04.08. 13:30

Nagyrécséről Zalakarosra tekertek az iskolások

A tavaszi szünetben a Nagyrécsei iskola kerékpáros kirándulást szervezett Zalakarosra, hiszen az intézményben a kerékpározás nagy népszerűségnek örvend.

Benedek Bálint

A kerékpáros csoport tagjai Zalakarosban

Fotó: ZH

A programon a 4-8. évfolyamos tanulók közül 45 gyermek vett részt, Kissné Kondákor Mariann és Oláh Orsolya Boglárka testnevelő tanárok vezetésével. A résztvevők közel 30 kilométert tettek meg. 

Az indulás pillanatai a nagyrécsei iskola elől
Fotó: ZH

Az eseményen a tanulók saját kerékpárral és bukósisakban vehettek részt. Azoknak a diákoknak, akik nem rendelkeztek fejvédővel, egy közeli lovarda tulajdonosa biztosította a felszerelést. A kiránduló diákok Zalakaroson megtekintették a Termáltó és Ökopart környékét és ellátogattak a kilátóba is. A gyerekeknek lehetőségük volt erdei utakon, ugratókon kipróbálni kerékpáros tudásukat. A viharos szél megnehezítette ugyan az utat, de nagyon jó hangulatban, és balesetmentesen zárult a nap. Mindenki örömmel mesélt otthon az út során szerzett élményekről, és izgatottan várják a következő kerékpáros túrát.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában