Párbeszédet ajánlottak

2024.04.30. 14:00

Lakossági fórumot tartottak Ligetvárosban

Országos szinten roma rendszerváltást, helyben pedig a cigányság érdekképviseletét tűzte zászlajára a CIKöSZ (Cigány Közösségek Szövetsége), melynek képviselőjelöltjei szombaton a ligetvárosi városrészben kezdeményeztek párbeszédet az ott élőkkel.

Pásztor András

Kopár Antal (balról), Balogh László, Radics Bálint és Cseresnyés Péter

Fotó: Pásztor András

Mint azt Kopár Antal, a CIKöSZ Zala Vármegyei koordinátora és nagykanizsai jelöltje elmondta: szervezetük indul a június 9-i roma nemzetiségi önkormányzati választáson, melynek keretében változást szeretnének elérni a romák képviseletében.

– Ahogy országszerte, úgy Nagykanizsán is hiteles jelölteket kértünk fel a közös munkára, s azt szeretnénk, ha egy párbeszéden és közös felelősségvállaláson alapuló kapcsolat jönne létre az emberek és a képviselők között – fogalmazott Kopár Antal, aki hozzátette: a CIKöSZ együtt dolgozik a kampány során a Fidesz-KDNP-vel, hiszen ahogy a kormánypárt, úgy a CIKöSZ is a béke pártján áll.

A szombati lakossági fórumon részt vett Radics Bálint, a körzet fideszes önkormányzati képviselője, aki elmondta: megválasztása esetén elsősorban a közbiztonság és a lakhatási helyzet javításán szeretne dolgozni.

A rendezvényen ott volt Balogh László polgármester is, aki elmondta: ha a Fidesz-KDNP képviselői kerülnek többségbe a kanizsai közgyűlésben, akkor sokkal nagyobb odafigyelésre számíthat Ligetváros, mint az elmúlt időszakban.

– Tudják, hogy én nem csak akkor jövök, amikor a szavazatukat, a bizalmukat kérem, itt voltam az elmúlt években is, számos rendezvényen vettem részt – szögezte le Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki rámutatott: az itt élők jogosan érezhetik úgy, mintha senki sem foglalkozna a problémáikkal, az elmúlt években ugyanis a várost irányító ÉVE-frakció semmit sem tett Ligetvárosért. A képviselő jelezte: ha a Fidesz-KDNP kerül többségbe Nagykanizsán, úgy a helyben lévő Ligetkuckót is újranyithatják, ha igény lesz rá és felelősen tudják működtetni.

A lakossági fórum keretében a ligetvárosiak személyesen is kérdezhették a Fidesz-KDNP és a CIKöSZ jelöltjeit, melynek tagjai számos megoldandó problémát jegyeztek le, hogy megoldást keressenek rá a választásokat követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában