Karitatív program

2024.04.01. 10:30

Húsvéti ételosztást szerveztek

Két napos ételosztást szervezett a húsvéti ünnepek apropóján Nagykanizsán a helyi roma nemzetiségi önkormányzat és az ANOSZTRU Országos Egyesület. Szombaton és vasárnap is mintegy száz rászoruló kapott meleg ételt a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban.

Gyuricza Ferenc

Az ételek kiosztásában Gondi Zoltán önkormányzati képviselő (balról), Horváth Jácint, Teleki László és Bodó László is közreműködött

Fotó: Gyuricza Ferenc

A karitatív program kapcsán Teleki László, az ANOSZTRU elnöke elmondta: már közel három évtizede szervezik meg karácsony és húsvét szent napjai kapcsán jótékonysági akcióikat, amelyre főleg azokat a személyeket várják, akiknek a nehéz szociális körülményeik között ilyenkor sem jut meleg étel az asztalukra.

- Azt gondoljuk, ezeken a napokon különösen fontos, hogy a rendelkezésünkre álló erőforrások révén és a támogatóink, adományozóink révén segítséget nyújtsunk a rászorulóknak – magyarázta Teleki László. – Nekünk, akik közszereplést vállaltunk, kötelességünk segítséget nyújtani azoknak, akik akár önhibájukon kívül, vagy bármi más okból nehéz anyagi körülmények között élnek. A több évtizedes tapasztalatunk azt mutatja, hogy 70 és 110 fő között van azoknak a száma, akik ilyenkor megjelennek nálunk. Nemcsak kisnyugdíjasok, hanem gyermekek is, akik részére külön ajándékkal is készültünk.

Az ételosztást megelőzően Heiter Róbert Gottfried szepetneki plébános mondott asztali áldást, majd azt követően személyesen is részt vett az ételadagok kimérésében. A karitatív akcióban ugyancsak részt vett Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! frakcióvezető-helyettese, valamint több önkormányzati képviselő is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában