Különösen idősebb korban előnyös

2024.04.17. 19:00

Gyaloglóklubok találkozója volt az Alsóerdőn

A rendszeres gyaloglás több évvel meghosszabbíthatja az egészségben eltöltött éveket és az életet.

Arany Gábor

A résztvevők az első gyaloglásra az élményparkban indultak el

Fotó: Pezzetta Umberto

Egyebek mellett ez hangzott el a zalai gyaloglóklubok  zalaegerszegi találkozóján szerdán az Alsóerdei Sport- és Élményparkban. A rendszeres mozgás mellett az egészséges táplálkozás a hosszú élet titka, fogalmazott Monszpart Zsolt, a programot szervező Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány elnöke. Ezt szeretnék megismertetni minél szélesebb körben, ezért kezdték megszervezni az alapító, Monspart Sarolta vezetésével 2017-ben az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatát, amelynek napjainkban már négyszáz civil szervezet a tagja, közülük húsz zalai.

– Az a küldetésünk, hogy minél több embert vegyünk rá a gyaloglásra. Különösen idősebb korban, 55 éves kor felett előnyös, ha valaki naponta 40 percet vagy hetente legalább három alkalommal, magasabb pulzusszámmal gyalogol, ugyanis ez 5-6 évvel hosszabbíthatja meg az életét. Ezt a megállapítást évtizedeket átfogó kutatások is alátámasztják – mondta Monszpart Zsolt. Tehát ehhez kíván segítséget nyújtani az alapítvány egyebek mellett edzésmódszer átadásával, amit még Monspart Sarolta dolgozott ki, tette hozzá.
A rendezvény 120 résztvevője a délelőtti előadásokat követően felkerekedett, és rövid túrát tett az élményparkban, illetve az azáleás völgyben. Ennél többre is van lehetőség, ahogy erről köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester a rendezvény megnyitóján szólt. Az elmúlt években ugyanis számos turisztikai fejlesztés valósult meg, és sok tucat kilométernyi túraútvonalat jelöltek ki a város környékén. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában