A húsvét után az anyák napjára is készültek

2024.04.07. 18:00

Családi kézműves teadélutánokat tartottak a Göcseji Tudásközpontban

A tavaszi szünetre családi kézműves délutánokat hirdetett Zalaegerszegen a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac. Húsvét előtt, valamint szerdától szombatig a foglalkozások mellett teasarok, játszóház és társasjáték várta a betérőket.

Mozsár Eszter

Sokféle technikával készültek a tavaszi alkotások, felvételünkön a körmönfonást tanulják a gyerekek.

Fotó: Göcseji Tudásközpont

Húsvét előtt különféle technikákkal készültek a hímes tojások, a maratást és az írókázást a Tarsoly Egyesület programfelelőse, Gaál Annamária mutatta meg a gyerekeknek. A Zalai Csipkeműhely tagjai a körmönfonás és a szövés, Pacsai Gézáné a fonalgrafika, Hangya Ágnes és a Horváth Csaba a kerámia, Kuprivecz Zoltánné a kereten szövés, Biró Lászlóné pedig a bőrös foglalkozásokat tartotta. A nemezelést a Göcseji Kézműves Egyesület vezetője, a tudásközpont szakmai koordinátora, Nikitscher Bernadette mutatta be az érdeklődőknek.

- Húsvét előtt főleg a Liszt-, Ady- és Dózsa iskolából érkeztek a gyerekek, ezen a héten pedig voltak visszajáró és új vendégeink is. Tavaszra jellemző kis művek születtek, többek között virágos alkotások, madáretetők, miközben a résztvevők kipróbálhatták a textilszobrászatot is. Mindezek mellett már az anyák napjára készülődtünk kedves ajándéknak való kézműves remekekkel – felelte érdeklődésünkre Nikitscher Bernadette.

A teadélutánokat a nyári táborok mintájára szervezte a tudásközpont. Természetesen idén ugyancsak meghirdetik az egész napos szünidei napközis kézműves foglalkozásokat. Négy héten át a 8-12 éves gyerekek, míg az utolsó héten a nagyobbak jöhetnek a nyári táborba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában