Kovács Károly városépítő program

2024.04.19. 18:30

Bontás a Jákum utcában, régészeti felügyelettel

Arany Gábor

Németh Gábor (b) és Böjte Sándor Zsolt a helyszínen adott tájékoztatást pénteken a Jákum utcai fejlesztésről

Fotó: A szerző

Újabb parkolókkal bővül a megyeszékhelyi piac környéke, köszönhetően a napokban kezdődött munkálatoknak.
A Jákum Ferenc utcában létesítendő várakozóhelyekről a térség két önkormányzati képviselője, Böjte Sándor Zsolt és Németh Gábor a helyszínen adott tájékoztatást pénteken. 
Mint felidézték, a térség gépjárműforgalma kiemelkedően magas, sokan keresnek itt parkolóhelyet, különösen piaci napokon, amihez hozzájárul, hogy a két éve megnyílt Göcseji Tudásközpont rendezvényei is szép számmal vonzanak érdeklődőket. A Kovács Károly városépítő programban finanszírozott beruházás első lépéseként megvette az önkormányzat a Jákum utca 34. számú házat, ennek lebontása elkezdődött. A földmunkákat azonban csak régészeti felügyelettel lehet elvégezni; elegendő arra gondolni, hogy ősszel innen nem messze találták meg az egerszegi vár északnyugati bástyájának maradványait a régészek, és emelték ki a palánkfal cölöpeit. 
A Jákum utcai munkálatokat május végéig végzi el bruttó 25 millió forintért a Modern-Ép Kft., a cég a megbízást meghívásos közbeszerzési eljárásban kapta meg. A bontást, a terület feltárását és elrendezését követően láthatnak neki a várakozóhelyek kiépítésének. Ez a közeli autóparkolókhoz hasonló zúzalékos burkolatot kap, és várhatóan nyár végétől lesz használható.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában