Bruttó 232 millió forintba került a beruházás

2024.04.04. 15:00

Átadták a Perlaki utca felújított déli részét Zalaegerszegen

Csütörtökön délelőtt sajtóbejáráson adták át a Zalaegerszeg olai városrészében található Perlaki utca déli részét. A kivitelezést a Zalavíz Zrt. végezte, a beruházást a Kovács Károly városépítő program keretében valósították meg bruttó 232 millió forintból.

Mozsár Eszter

A Perlaki utca déli része is megszépült Zalaegerszegen. A sajtóbejáráson Maza Renáta útépítési szakreferens, Domján István és Balaicz Zoltán

Fotó: Seres Péter

Balaicz Zoltán polgármester az előzményekről szólva elmondta, a Hock János utcát keresztező Perlaki utca északi része már korábban elkészült, s az arányos városfejlesztés részeként újulhatott meg a déli rész is. Hangsúlyozta, a beruházások során fontos szempont, hogy először mindig a közműveket váltsák ki, újítsák fel, utána aszfaltozzák az utcát és a járdákat.

Fotó: Seres Péter

Domján István, a térség önkormányzati képviselője arról számolt be, hogy az E.ON Gázhálózati Zrt. a gázvezeték-rekonstrukciót 2023 nyarán végezte el, ezután következett a víz- és szennyvízhálózat modernizálása, a közművek kiváltása 86 millió forintból valósult meg. A Perlaki utcában 80 centiméter átmérőjű beton csapadékcsatorna épült, ami az Ebergényi út csapadékvizét vezeti a Hock János útra. Az 5 és fél méter széles út, valamint a másfél méter széles járda új aszfaltréteget kapott, az ingatlanbejárókat ugyancsak felújították, füvesítettek és hat fát ültettek.

Domján István végül hozzátette, további fejlesztések valósulnak meg a körzetben. Nemsokára átadják a Gébárti-tó melletti Hattyú bisztrót, a közeljövőben elkészül a szenterzsébethegyi Erzsébet-kertben található közösségi ház (az Újhegyi és Öreghegyi út kereszteződésében). Ugyancsak felavathatják hamarosan Andráshidán az új bölcsődét, tette hozzá a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában