Játékos bűnmegelőzési vetélkedő kilencedikeseknek

2024.04.18. 16:00

A ZVRFK prevenciós programja Zalaegerszegen

Ne legyél áldozat, de elkövető sem. Tájékoztatókkal és szituációs gyakorlatokkal erről szólt a Játék a biztonságért elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedő, amit a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK) harmadik alkalommal rendezett meg Zalaegerszeg önkormányzatával közösen a városi diáknapok keretében, csütörtökön a zalai megyeszékhelyen. A helyi középiskolák kilencedik évfolyamosai közötti versengést ezúttal a a Mindszenty-gimnázium csapata nyerte meg.

Antal Lívia

Játék a biztonságért győztes csapata, a Mindszenty-iskola 9. c osztálya

Fotó: Sznopek Veronika rendőr őrnagy

A versenyt a korosztályt leggyakrabban érintő veszélyek ismertetésére építettük fel, játékos, de mégis elgondolkodtató feladatokkal - mondta Tóth László rendőr alezredes, a ZVRFK Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője. - A rendőrség szakemberei az egyes állomásokon olyan veszélyhelyzeteket mutattak be, illetve érzékeltették következményeit szimulációs gyakorlatokkal, amelyekkel szinte mindennap találkozhatnak. A játék a biztonságért bűnmegelőzési vetélkedőn így egyebek mellett szó esett az iskolai konfliktusok kezeléséről, a kábítószer-használat veszélyeiről, az internet-biztonságról, amelyekkel kapcsolatos tudásukról is számot kellett adniuk a diákoknak.

A bűnmegelőzési vetélkedőn egy rendőri intézkedést is megtapasztalhattak

A csapatok a Dísz térről indulva keresték fel a vetélkedő tíz helyszínét, többek között a Zalaegerszegi Rádiót, a tűzoltóságot, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárat, a Belvárosi Körzeti Megbízott Irodát, továbbá a programhoz új partnerként csatlakozó Zalaegerszegi Áldozatsegítő Központot. A Vöröskeresztnél elsősegély-nyújtási ismereteket szerezhettek, a Dísz téren a kerékpár felszereltségéről, a biztonsági öv használatáról, az ittas járművezetés következményeiről hallhattak információkat. Az ittas állapotot „részeg szemüvegen” keresztül tapasztalhatták meg. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság taktikai házában pedig egy házibuliban történő rendőri intézkedés részesei lehettek.

A vármegyei rendőr-főkapitányság Játék a biztonságért bűnmegelőzési vetélkedőjét a Mindszenty általános iskola és gimnázium 9. c osztálya nyerte meg. Az első helyért járó vándorkupát egy évig őrizhetik meg. Gecse Péter alpolgármester és Tóth László rendőr alezredes adta át az okleveleket a Dózsa-pályán, a záró helyszínen. Itt kutyás bemutatót tekinthettek meg a diákok, illetve bográcsos gulyást fogyaszthattak el az önkormányzat jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában