A barátságot ünnepelték a zalaegerszegi polgári estélyen

2024.04.14. 17:30

A Zalai Polgári Körök Egyesülete ismét jótékony céllal tartotta meg rendezvényét

A Zalai Polgári Körök Egyesülete jótékony céllal 12. alkalommal rendezte meg Polgári Estélyét Zalaegerszegen, szombaton, az Arany Bárány Hotel télikertjében. A város és vármegye vezetői foglaltak helyet az eseményen, amelynek fővédnöke dr. Navracsics Tibor volt.

Antal Lívia

Vigh László országgyűlési képviselő és felesége Vigh Lászlóné, Rátóti Zoltán színművész, Jagasics János, a Zalai Polgári Körök Egyesülete elnöke, Tolvaj Márta önkormányzati főtanácsadó, Szarvas József színművész, Tihanyi Ferencné, az egyesület titkára, Balaicz Zoltán polgármester, Balaicz Zoltánné, a PE ZEK Nyelvi és Felnőttképzési Iroda vezetője, és dr. Navracsics Tibor miniszter a polgári estélyen

Fotó: Seres Péter

A közigazgatási és területfejlesztési miniszter a bállal kapcsolatban azt mondta, ez a barátság ünnepe, hiszen azok jönnek el, akik közösséget alkotnak egymással. Ebbe ő is beletartozik, mert akárhányszor jött Zalaegerszegre, itt mindig teljes támogatást kapott. Méltatta továbbá, hogy az estélyt jótékony céllal rendezik meg, amely tovább erősíti a város amúgy is összetartó közösségét.

Az estély bevételéből támogatták többek között Czobor Mátyás, a város egykori polgármestere hagyatékának megvásárlását, valamint II. Rákóczi Ferenc mellszobrának felállítását. Az idei bál bevételét a Zala Vármegyei Gyermekvédelmi Központ Zalaegerszegi Gyermekotthona javára ajánlják fel, mondta el Jagasics János, a Zalai Polgári Körök Egyesülete elnöke.

Nincs városi rendezvény jótékonysági cél nélkül, emelte ki Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. Hangsúlyozta, hogy a 2002 után létrejött polgári körök fontos szerepet töltöttek be országunk, nemzetünk és politikai közösségünk megújításában. Mint fogalmazott, nagy lelkesedéssel és sokat dolgoztak ennek érdekében, amelynek eredménye zalaegerszegi sikerként könyvelhető el. S köszönet ezért a polgári köröknek.

Az elmúlt tíz évben számos jelentős eredményt értek el, ezek egyike a járműipari tesztpálya megépítése, mondta Vigh

László országgyűlési képviselő. Köszönetét fejezte ki a kormánynak és dr. Navracsics Tibornak a támogatásokért. Zalaegerszeg gazdaságának, infrastruktúrájának, városképének és intézményeinek fejlesztését az önkormányzati választások után is folytatni kívánják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában