Virágot ültettek, sövényt metszettek

2024.04.05. 19:30

A Szent László utcai óvoda udvarát a közösség tette rendbe

Többféle évelő virágot és bokrot ültettek, cserjéket és sövényeket metszettek a Zalaegerszegi Belvárosi II. sz. Óvoda Szent László Utcai Telephelyén pénteken.

Antal Lívia

Berke Tamás, Tamási Abigél, Galbavy Zoltán, Biró Veronika, Aszalos Szabolcs, Aszalos-Kiss Viktória munka közben

Fotó: Antal Lívia

A virágosítási akciót a szülők kezdeményezték, amelyben az óvoda szülői szervezete, óvodapedagógusai, a Városgazdálkodási Kft. dolgozói és az Alsójánkahegyi Kulturális Egyesület tagjai vettek részt, ismertette Galbavy Zoltán. A térség önkormányzati képviselője hozzátette, ez is azt mutatja, hogy Alsójánkahegyen erős a közösségi összefogás. Az itt lakókkal együtt arra törekszik, hogy folyamatosan szépítsék, fejlesszék a városrészt.

Az óvoda utcafrontján. A szomszédok is besegítettek a cserjék, bokrok metszésébe
Fotó: Antal Lívia

Biró Veronika, a Zalaegerszegi Belvárosi II. sz. Óvoda intézményvezetője elmondta, a szülők közül többen tagjai a kulturális egyesületnek. A kezdeményezés tőlük indult, hogy még szebbé és virágosabbá tegyék az óvoda környezetét. Több kéz keze munkája kell ahhoz, hogy ekkora területet rendbe tudjanak tenni. Ehhez évelő növényeket ajánlottak fel, a virágföldet a Városgazdálkodási Kft.-tól kapták, amely szakembereket is biztosított a bokrok, cserjék szakszerű metszéséhez.

A Szent László utcai egycsoportos óvoda udvarának és utcafrontjának rendbetételébe a környéken lakók is beszálltak. Fücsök Imre elmondta, szívesen segítenek az intézménynek ezekben a munkákban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában