Felnőttek, gyerekek és családok is tekerhetnek

2024.04.19. 19:30

A szabadidős kerékpársport ünnepe lesz Zalakaroson

A MAPEI Tour de Zalakaros amatőr kerékpárversenyt az idén június 22-23-án (szombat, vasárnap) rendezik meg. A 17 éves múltra visszatekintő esemény részleteiről a Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel and Spa rendezvénytermében tartottak sajtótájékoztatót.

Benedek Bálint

A verseny szervezői, támogatói és kerékpárosok együtt sokat tesznek a 17. MAPEI Tour de Zalakaros sikeréért

Fotó: Szakony Attila

A versenyt szervező, hévízi székhelyű Teker Sportiroda Kft. ügyvezetője, Karádi Szabolcs az eseményen elmondta: tavaly a versenyt szeptemberben extrém esőben tartották meg, most viszont a viadal visszakerült a jól megérdemelt helyére, nyárra.

– A rendezvény már több ezer embernek nyújtott örökre szóló kerékpáros élményt, s közben a résztvevőket közösséggé kovácsolta – folytatta Karádi Szabolcs. – Az időpont megválasztását az iskola befejezéséhez kötöttük, amikor a családok még itthon vannak. Szombaton rendezzük meg a Szabadics Ride 38 kilométer hosszú csapatversenyt, melyben 4-5 fős csapatok indulhatnak. Ugyanezen a napon NILFISK Kid’s Ride a legfiatalabb korosztálynak kínál kikapcsolódást. Vasárnap tartjuk a 137 kilométeres SPIRIT AUTO – ŠKODA Országúti Maratont, aztán a 66 kilométeres VILLTEK Teljesítménytúrát és a 34 kilométeres Karos Spa Kis-Balaton Családi Bringatúrát.

Kiemelte: a rendezvény előtt hetekkel megerősödik a kerékpáros forgalom a régióban, hiszen a csapatok és egyéni indulók ezeken az útvonalakon kezdik meg a felkészülést.

A város nevében Czimondor Nándor alpolgármester köszöntötte a kerékpársport iránt elkötelezett szervezőket. Elmondta: a fürdőváros számára jó érzés, hogy Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb amatőr kerékpárversenyének adhatnak helyet. Az indulók kísérői, hozzátartozói és családjai a szabadidejükben felkereshetik Zalakaros természeti és épített értékeit, amivel messzire vihetik a jó hírüket.

A 17. MAPEI Tour de Zalakaros amatőr kerékpárverseny az idén a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatásával valósulhat meg. A szervezet elnöke, dr. Princzinger Péter is szólt az egybegyűltekhez.

– A versenynaptárunkban kitüntetett szerep jut a zalakarosi kerékpárversenynek – mondta. – Ez az ország legnagyobb és legjobban megszervezett szabadidős versenye, melyen bőven 1200 fő feletti indulóval számolunk. A kerékpársport ünnepe lesz, amikor a családtagok együtt, vagy külön-külön nyeregbe pattanhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában