A gimnáziumok csapatversenyét mind a négy évfolyamon a BLG nyerte

2024.03.09. 13:30

Zala legjobb matekosait díjazták

A vármegye legjobb matekosai gyűltek össze csütörtökön a Batthyány Lajos Gimnáziumban, ahol a 35. Zrínyi Ilona Matematikai Verseny vármegyei eredményhirdetését tartották.

Pásztor András

Közel száz diákot jutalmaztak a vármegyei eredményhirdetésen

Fotó: Pásztor András

Mint elhangzott: az országos verseny első fordulójában közel 52 ezer diák oldotta meg a verseny feladatait. A résztvevők közül 10 812 fő volt határon túli (felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági) magyar diák. Zala vármegyében 55 iskolában 1142 tanuló vett részt a verseny első fordulóján. A vármegyei forduló 3 város 4 iskolájában zajlott 677 résztvevővel. Közülük a legeredményesebb 97 diákot jutalmazták a csütörtöki eredményhirdetésen. Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de voltak köztük olyan diákok, akik az egyéni versenyben ugyan nem kerültek évfolyamukon a legjobbak közé, de két iskolatársukkal együtt csapatban nyújtott kiemelkedő eredményükkel kerültek a díjazottak közé.

A gimnáziumok csapatversenyét mind a négy évfolyamon – 9-12. évfolyam – a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium nyerte.

Az általános iskolák csapatversenyét a 2. évfolyamon a keszthelyi Egry-iskola csapata nyerte, a 3. évfolyamon a kanizsai Kőrösi-iskola, a 4. évfolyamon a zalegerszegi Landorhegyi-iskola, az 5. évfolyamon a Batthány Lajos Gimnázium, a 7. évfolyamon a Zrínyi Miklós Gimnázium, míg a 8. évfolyamon szintén a Batthány Lajos Gimnázium csapata diadalmaskodott.

Az egyéni versenyt a gimnazisták között a 9. évfolyamon Göntér Jenni Lizandra (BLG) nyerte, a 10. évfolyamon Domján István (Zrínyi), a 11. évfolyamon Török András (BLG), a 12. évfolyamon Dancsák Dénes (BLG) nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A technikumban tanuló diákok egyéni versenyében a 9. évfolyamon Benkő Martin Dirián (Ganz) nyert, a 10. évfolyamon László Csongor (Ganz), a 11. évfolyamon Szőllősi Zsombor (Széchenyi), a 12. évfolyamon pedig  Belényesi Barnabás (Széchenyi) nyert.

Az általános iskolások közül a 2. évfolyamon Ponyiczky Kolos (Becsehely), a 3. évfolyamon Kerekes Márton (Zalaszentgrót), a 4. évfolyamon Kovács Kenéz (Landorhegyi), az 5. évfolyamon Tóth Botond (BLG), a 6. évfolyamon Boczkó Vencel (Liszt), a 7. évfolyamon Fu Enxiong Jonathan (Vajda), a 8. évfolyamon pedig Kutfej  Marcell (BLG) diadalmaskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában