Csokinyulat s -tojásokat kerestek a fiatalok

2024.03.24. 19:30

Virágvasárnapi gyermek-istentisztelet Hévízen

Húsvétra hangoló virágvasárnapi gyermek-istentiszteletet tartottak a hévízi református gyülekezetben. A 34 fiatal előbb a Szentírást tanulmányozta, majd kézműves foglalkozáson készített apró kosarat, amelybe később a parókia udvarán elrejtett csokinyulak és -tojások kerültek.

Péter B. Árpád

A fiatalok jókedvűen és vidáman vettek részt a húsvétra hangoló alkalmon

Fotó: Péter B. Árpád

A felnőtt istentisztelettel párhuzamosan tartott alkalmon a gyerekek virágvasárnap történetével, Jézus jeruzsálemi bevonulásának üzenetével ismerkedtek, majd labirintusfeladat várta őket, amely során két nyuszit kellett eljuttatniuk a húsvéti tojáshoz. Később tartós papírkosárkákat formáztak, s végül ezekbe gyűjtötték a kertben sorjázó édességeket, amelyeket természetesen haza is vihettek. Mindebben a gyülekezet két gyermek-hitoktatója, Kotora Pál és Kotora Erika volt a segítségükre.

Idén 34 fiatal kereste a parókia udvarán a csokinyuszikat s -tojásokat
Fotó: Péter B. Árpád

– E nap legfőbb szándéka az örömszerzés és a közösségépítés. Nagyon fontos számunkra, hogy a családok át tudják élni a húsvétvárás hangulatát, s az áldást, amit kapunk. Ma például reggelre elállt az eső, és így a tervek szerint megtarthattuk ezt a vidám alkalmat. Ezáltal is hívjuk a híveket – a gyermekeket és a felnőtteket is – az alkalmainkra – fogalmazott lapunknak Kotora Pál.

Eközben a református templomban Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztor arról tanított: szívmelengető, hogy az Úr Jézust virágvasárnapon kitörő örömmel, királyhoz illőn fogadták Jeruzsálemben. Ez számunkra is példaértékű, követendő, mondta a lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában