Beszámoló és tervek

2024.03.01. 16:30

Tisztújító közgyűlést tartott a horgászegyesület Kerkafalván

Tisztújító közgyűlést tartott Kerkafalván a helyi Kéthatár-tó Horgászegyesület tagsága, ahol a tavalyi év fontosabb eseményeiről is elhangzott a beszámoló.

Korosa Titanilla

A tavalyi beszámoló elfogadása és a tisztségviselők megválasztása mellett az idei feladatokat is meghatározta Kéthatár-tó Horgászegyesület tagsága. Idén is több horgászversenyt tartanak a tónál

Fotó: Korosa Titanilla

Nemes Kálmán egyesületi elnök, Kerkafalva polgármestere beszélt a horgászegyesület életéről. Elmondta, hogy 2023-ban megtartották a szokásos tavaszi környezetvédelmi napot, melyen több mint 30 fő vettek részt, ami előrelépést jelent. Közösen elvégezték a levágott nád gyűjtését, elszáradt fák kivágását, elszállítását. Saját forrásból, több mint félmillió forintból két fedett kerti kiülőt telepítettek a tópartra, ezek elnyerték a horgászok tetszését. Május 1-jén megtartották a Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza versenysorozat idénynyitó fordulóját a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei szövetsége szervezésében. A felnőtt hobbiversenyzők közt az egyesület taja Nagy Ferenc győzött. A Kéthatár-tó Kupa egyesületi horgászversenyt pedig már megváltozott időpontban, május utolsó szombatján.

Arról is beszélt, hogy örvendetesen alakult a taglétszámuk, ezen belül is a területi jegyet váltók száma. 2023-ban 160 horgász váltott állami jegyet, közülük 136-an igényeltek területi engedélyt, a felnőttek mellett 3 ifjúsági korú és 11 gyermek horgász.

Tavaly pályázaton nyert el az egyesület 400 ezer forintot, melyet eszközbeszerzésre fordítanak majd.

Haltelepítést is végeztek tavaly: több száz kilogramm ponty, vegyes- és dévérkeszeg, süllő és csukaivadék került a tóba.

A beszámoló elfogadása után a közgyűlés a tisztújításon újra elnöknek választotta Nemes Kálmánt, az alelnök Hári József lett, a titkár Bek György.

Meghatározták az idei feladatokat is: a környezetvédelmi napot március 9-én tartják, május 1-jén lesz a szövetségi horgászverseny, május 25-én az egyesületi. Idén is részt vesznek a Pinka-völgyi Halas Napok rendezvényén, illetve a tisztségviselők horgászversenyén, melynek a tervek szerint Kerkafalva lesz a helyszíne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában