Tavaszi kerti munkák

2024.03.03. 10:00

Szakember tartott metszési bemutatót Lentiben

Metszési bemutatón vettek részt a Lenti Kertbarát Kör Egyesület tagjai nemrég tagtársuk Romhányi Imre lentihegyi birtokán. A bemutatót Mihályka Gábor kertészmérnök tartotta.

Korosa Titanilla

Közel 20-an vettek részt Lentihegyen a metszési bemutatón, a helyi kertbarátkör rendezvényén

Fotó: Korosa Titanilla

A programon almatermésűek és csonthéjasok metszését mutatta meg a szakember: különböző korú alma, körte, sárgabarack és szilvafa is sorra került. A kertészmérnök elmondta, hogy az intenzív sárgabarackfánál törekedjünk a katlan kialakításra, szorítsuk le a termést, az almafa, körtefa központi tengelyre törekszik, ezt kell kialakítani, szilvafánál ágemeleteket alakítsunk ki, ipszilon ágakat ne hagyjunk. A metszés után a fákon sebek maradnak vissza, ezeken keresztül káros mikroorganizmusok kerülhetnek be a növényekbe. Ezeket a sebeket sebvédő anyaggal kell bekenni, amely távol tartja a vizet és a levegőt, fertőtleníti a keletkezett sebet.

Mihályka Gábor megdicsérte a gondozott ültetvényt és annak gondos gazdáját, majd a program borkóstolóval, vendéglátással, baráti beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában