Évtizedes probléma oldódik meg Nagykanizsán

2024.03.15. 14:30

Parkoló épül az orvosi rendelő mellé a palini városrészben

Tíz férőhelyes parkolót alakíttat ki az önkormányzat Nagykanizsán, a palini városrészben található orvosi rendelő mellé. A részletekről a minap Balogh László polgármester beszélt a helyszínen.

Pásztor András

Balogh László polgármester az parkolók helyét mutatja

Fotó: Gergely Szilárd

Mint azt a város vezetője elmondta: a városrészben élők évtizedes problémája oldódik meg a parkoló kialakításával, eddig ugyanis csak az Alkotmány úton tudtak megállni az orvoshoz érkezők, ami roppant balesetveszélyes volt.

- A parkoló kialakítása az épület keleti oldalán, az előkertbe lett tervezve - mutatta Balogh László polgármester. - Megközelítése az Alkotmány úthoz csatlakozó Kétárok utcáról lesz lehetséges, a tervezett burkolat a jelenlegi kerítés elbontásával kerül kialakításra. Az parkoló feltáró útja és a Kétárok utca aszfaltburkolttal, a parkolóhelyek térkő burkolattal épülnek. Az összesen tíz férőhelyes parkoló várakozóhelyeinek szélessége 2,5 méter, hossza 4,8méter lesz. Egy darab parkolóhely a mozgáskorlátozottak részére került kialakításra. Ezeken felül az ingatlan előtti járdaburkolatok aszfaltozására is kerül sor.

Mint elhangzott: a vállalkozói szerződést már tavaly decemberben megkötötte az önkormányzat, a munkaterület átadására márciusban kerül sor. A közel 22 millió forintos beruházás május közepére valósulhat meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában