Kétfordulós megmérettetés

2024.03.14. 16:00

Megyei matematikaverseny általános iskolásoknak a Zrínyi Miklós Gimnáziumban

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány ebben az évben 12 vármegyében rendezte meg a Megyei Matematikaversenyt. A versenyen országosan 344 iskola 5196 tanulója vett részt. Zala vármegyében a 8-14 éves korosztályból 402 tanuló nevezett, köztük 334 általános iskolás és 68 gimnazista, tájékoztatta lapunkat Benke Barbara a vármegyei szervezők nevében.

Arany Horváth Zsuzsa

A legjobban teljesítő diákok, felkészítőikkel, hátul középen Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója és Schneider János, a házigazda gimnázium igazgatója

Fotó: Pezzetta Umberto

A verseny kétfordulós volt, az elsőt minden diák a saját iskolájában írta meg, és az iskola pedagógusai javították központi javítókulcs alapján. Az első fordulóban legeredményesebb 133 tanuló (107 általános iskolás és 26 gimnazista) kapott meghívást a második fordulóba. A második forduló feladatait a vármegye 3 iskolájában oldották meg, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban Zalaegerszegen, Nagykanizsán a Batthyány Lajos Gimnáziumban és a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI-ban Keszthelyen. A javítást a szervezőbizottság által felkért pedagógusok végezték.

Az eredményhirdetésre a legeredményesebb 79 tanulót (67 általános iskolást és 12 gimnazistát) hívták meg a szervezők. Az általános iskolai kategóriában 3. évfolyamos korosztálytól kezdve évfolyamonként 10 tanuló került jutalmazásra, a kisgimnazistáknál pedig 5. évfolyamtól kezdve az első három helyezett. 

A 2024. március 12-ei eredményhirdetés helyszíne a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium volt. A díjakat Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója és Schneider János, a Zrínyi-gimnázium igazgatója adta át egy kulturális műsor keretében, ahol a gimnázium tanulói léptek fel. Négy 5. N osztályos tanuló (Farkas Veronika, Molnár Eliza, Pallós Regő Lóránt és Rigo Karolina Barbara) Várfalvy Emőke: A legértékesebb szám című meséjét adta elő, majd Jakab Milán (7. N) tangóharmonika-játékában gyönyörködhettek a résztvevő diákok és kísérőik, végül pedig Czendrei Blanka Daniella végzős tanuló énekes produkcióját hallhatta a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában