Nemzeti ünnep

2024.03.17. 09:20

Március tizenötödike nyárias hangulatban telt a Balatonnál

Siófokon és Balatonvilágoson egy szál pólóban bringáztak, napoztak az emberek március 15-én. Tihanyban hatalmas tömegek kirándultak. A virágzó vérszilvafák és a Balaton kékje mindenkit elvarázsolt.

Zaol.hu

Forrás: likebalaton.hu

A kellemes tavaszi időjárás a Balatonra csábította az embereket.

A hosszú hétvége első napján, március 15-én Balatonlellén és Vonyarcvashegyen mérték legmagasabb hőmérsékletet a tó körül. 17 fokig kúszott a hőmérő higanyszála.

A tó keleti medencéjében pár fokkal hűvösebb volt, de még ez is bőven elégnek bizonyult, hogy sokan a partra merészkedjenek.
Sokan felkeresték a balatonvilágosi magasparton lévő kilátópontot, ahonnan messze ellátni a keleti medencében. A tó és az ég kékje szinte összeért, a magasparton pedig számos színes fát, bokrot lehet fotózni. Egyszerre virágzik itt a hatalmas fejű ibolya, az aranycserje (közismert nevén az aranyeső) és gyönyörűen pompáznak a lilás, rózsaszínes vérszilvafák–írja a likebalaton.hu.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában