Szentek nyomában

2024.03.04. 12:30

Ifjúsági gyalogos zarándoklatot szervez a Szombathelyi Egyházmegye

Szentek nyomában címmel háromnapos ifjúsági gyalogos zarándoklatot szervez a Szombathelyi Egyházmegye. A program lelki vezetője dr. Székely János megyés püspök lesz.

Gyuricza Ferenc

Dr. Székely János megyés püspök lesz a lelki vezető

Fotó: Gyuricza Ferenc

A március 22-én kezdődő zarándoklatra 13 és 25 év közötti keresztény fiatalokat várnak, akikben a program révén a hit és a szeretet fontosságát szeretnék megerősíteni, mások mellett olyan példák felmutatásával, mint a boldoggá avatott Batthyány László és Brenner János. A zarándoklat útvonala ezért olyan településeket érint, amelyek kötődnek a „szegények orvosaként” is ismert egykori herceghez, vagy a tragikus körülmények között elhunyt néhai lelkipásztorhoz. A program kiindulópontja Ják lesz, innen az első nap mintegy 13 kilométeres táv megtételével Szentpéterfáig gyalogolnak a résztvevők. Március 23-án az ausztriai Güssing, a Batthyány-család birtoka lesz a célállomás, ez 16 kilométeres távot jelent, majd a zárónapon körülbelül 17 kilométer megtételével az egykor önálló, de 1950 óta közigazgatásilag már Szentgotthárdhoz tartozó Rábakethelyre, boldog Brenner János egykori kápláni szolgálati helyére térnek vissza a zarándokok. Az egyes állomáshelyeken egyebek mellett közösségi programok, imádságok és szentmisék várnak a fiatalokra, emellett megtekintik az adott települések nevezetességeit is, különös tekintettel az említett személyekhez köthető emlékhelyekre. A programra március 8-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában