Programajánló

2024.03.01. 08:30

Ezek a programok várnak ránk a hétvégén Zalában

Zaol.hu

A Magyar Állami Népi Együttes egy korábbi fellépésen, Székesfehérváron

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Zenebölcsi

Újra várja a Varázshangok zenebölcsi az érdeklődőket pénteken 10 órától a keszthelyi Festetics-kastélyban. A Kőhalmi Balázs által vezetett zenés fejlesztő foglalkozás után játszóház és baba-mama klub kezdődik. 

Versben mondom el…

Pálfi György Versben mondom el… című előadói estjén ismert költők verseit hallhatja közönség pénteken 16.30-tól a keszthelyi Balaton Színház Simándy termében. A zenei s lelki kíséretet Pusztainé Puskás Zsuzsanna, Varga Zsuzsanna, Magi Bernadett, Németh Kristóf, valamint dr. Bacsa Dávid atya biztosítja.

Hévízbivaly duatlon

Harmadszor rendezik meg a Hévízbivaly elnevezésű duatlonversenyt szombaton 7 és 17 óra között a Hévíz-pataknál. A résztvevőkre 10 kilométer evezés és 12 kilométer futás vár.

Túra a Nagymezőn

Pályaorientációs túrára várják az érdeklődőket a gyenesdiási Nagymezőn szombaton 10 órától. A résztvevők szakvezetéssel ismerkedhetnek meg az erdőgazdálkodással, illetve az erdészi és erdőmérnöki hivatással.

Elsőszombati engesztelés

Elsőszombati engesztelésre s Szűz Mária szeplőtelen szívének tiszteletére várják a híveket szombaton 16 órától a búcsúszentlászlói Szent László-templomba. A lelki programban keresztút, rózsafüzérimádság, gyónási lehetőség és szentmise szerepel. 

Hangfürdő

Hangfürdőre várják az érdeklődőket szombaton 18.30-tól a hévízi Bázis edzőterembe. Nemessányi Roland zengő meditációja során megszólalnak tibeti hangtálak, sámándobok, csörgők, koshik és más hangkeltő eszközök.

Ó, mesebeli Afrika!

Csesztregen a művelődési házban pénteken 14 órától a Kerkai 120 Emlékév következő rendezvényén "Ó, mesebeli Afrika!" címmel vetítéses élménybeszámolót hallhatnak az érdeklődők dr. Székelyhidi László matematikus, a Debreceni Egyetem nyugalmazott professzora és felesége, Mihály Katalin előadásában, akik afrikai élményeikről mesélnek.

Családi délelőtt
Vasárnap Tornyiszentmiklóson családi délelőttöt tartanak a művelődési házban 9 és 12 óra között. A civil kezdeményezés keretében szervezett eseményre kisgyermekes és leendő szülőket várnak. A programon jelen lesz védőnő, dúla, tanító, gyógypedagógus, kisgyermekgondozó, akikkel a résztvevők a kisgyermekek gondozásával, nevelésével kapcsolatos kérdésekről beszélhetnek. A gyereknek lesz arcfestés, csillámtetoválás, játéksarok.

Hadtörténelmi előadás

Nagykanizsán, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban pénteken 17.30 órakor folytatódik a Hadtörténelmi esték sorozata. Az előadó dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség volt parancsnoka lesz, aki A háború alapelvei címmel többek közt az arab-izraeli konfliktus katonai és politikai aspektusairól, valamint az orosz-ukrán háború perspektíváiról beszél.

Filmklubok

Csonkahegyháton, a faluházban a Petőfi Program által támogatott filmklub keretében pénteken 18 órakor Szikora János Hadik című filmjét mutatják be. Vaspörön, a faluházban szombaton 18 órától Dargay Attila klasszikus animációs filmjét, a Vukot tekinthetik meg az érdeklődők. 

A tánccsoport gálája

Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban pénteken két alkalommal is bemutatja gálaműsorát a Honvéd Kaszinó SZKES Dance Tánccsoportja. Az előadások 17 és 19 órakor kezdődnek.

Lelki gyakorlat

Homokkomáromban, a Nyolc Boldogság Közösség rendházában péntektől háromnapos lelki gyakorlatot tartanak 16 és 35 év közötti fiatalok számára.

Hagyományőrző disznóvágás

Pusztaszentlászlón, a horgásztó melletti szabadidőparkban szombaton 7 órától hagyományőrző disznóvágás lesz.  

Táncos magyarok

Zalalövőn, a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban szombaton 17.30-kor a Magyar Állami Népi Együttes Táncos magyarok címmel mutatja be műsorát. A Petőfi Program rendezvényéhez a helyi Ezüstlile néptánccsoport is csatlakozik.  

Borverseny

Nagyrécsén, az Inkey-kastélyban szombaton rendezi meg hagyományos borversenyét az önkormányzat és a Bacónak Hegyért Alapítvány. A program 16 órakor a nagykanizsai Thúry György Múzeum igazgatója, dr. Száraz Csilla Feltámad a múlt – Nagyrécse és környékének régészeti öröksége című előadásával kezdődik. A Szellőrózsa népdalkör is fellép.

Metszési bemutató

Szerdahelyen, a muravidéki településen található Vugrinec családi szőlőbirtokon Fehér Mária okleveles agrármérnök tart gyakorlati bemutatót a szőlő metszéséről.

Kötetbemutató

Szombaton 10 órakor Gaál Zsuzska A lelked a tükröm című kötetének bemutatója lesz Zalaegerszegen, a József Attila Városi Tagkönyvtárban. A kötetről a szerző és barátai beszélnek.

Tavaszváró

Szombaton 16 órától Tavaszváró forgatag címmel kulturális műsorral várják az érdeklődőket Zalaegerszegre, a Páterdombi Közösségi Házba, ahol Gecse Péter alpolgármester köszönti a megjelenteket. A műsorban közreműködik a Páterdomb a Kultúráért Egyesület és Schreiner Jenő népzenész.

Képregénybörze

Vasárnap 10-18 óra között képregénybörzét rendeznek Zalaegerszegen. A Keresztury VMK-ban képregények, ruhák, figurák, jelmezek cserélhetnek gazdát, valamint Man Cave – otthon egy képregényrajongó szemével címmel nyílik kiállítás.

Koncertek, zenés partik

Zalaegerszegen, az Angels Clubban szombaton Yamina és Silverman keveri a zenét. A Mimosa Lounge ugyancsak szombaton retró partit tart. A Mama Africában szombaton Dope, Goda és Danksess zenél. Nagykanizsán, a Medgyaszay Házban szombaton 19.30 órától a helyi Feretrum, majd a Gylliath és a Malediction ad koncertet. A Honvéd Kaszinóban ugyancsak szombaton, 19 órától nőnapi jazz programot tartanak helyi énekesek és zenészek közreműködésével. Keszthelyen, a Bexi Clubban szombaton Yamina és Krasznai lép fel. A No.1 Szalonban szombaton Belo, Roni, NRGee és DoDo gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról. Zalalövőn, a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban szombaton a Fáraó bulizenekar játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában