A jelöltek nevét húsvét után ismertetik

2024.03.20. 16:30

Együtt indul a DK és a Momentum Zalaegerszegen

Közös jelölteket állít az önkormányzati választásra a megyeszékhelyen a Demokratikus Koalíció és Momentum Mozgalom. Ezt szerdán tartott sajtótájékoztatójukon jelentették be.

Arany Gábor

Keresztes Csaba, Ruzsics Milán

Fotó: Archív

Keresztes Csaba, a DK választókerületi elnöke úgy fogalmazott, hosszas előkészítés után arról döntött a két párt, hogy az idei zalaegerszegi önkormányzati választásra politikai szövetséget kötnek. Közös jelöltet állítanak a 12 választókerületekben és a polgármesterjelöltjük is közös lesz. Mint mondta, a DK célja a Fidesz rendszerének megdöntése országosan és a települések szintjén. Ehhez olyan szövetségest kerestek, amely hasonló célt jelölt ki, és amelyben megbíznak. Leszögezték, nem lépnek szövetségre olyan szervezettel, amelyik bármiféle politikai alkut kötött a Fidesszel, és a Momentumról ez elmondható.
Ruzsics Milán, a Momentum Mozgalom megyei elnöke utalt rá, hosszabb időre visszatekintve – anno már az előválasztásban – nagyon jó együttműködés alakult ki a DK-val, ez alapozza meg a mostani közös politizálásukat. A választási törvény is együttműködésre szorítja az ellenzéket, az a választók érdeke is. 
A jelöltjeik nevéről húsvét után tartanak tájékoztatót, tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában