Állatsimogatóval, kézműves foglalkozással

2024.03.31. 20:00

Családi nap a Thúry György Múzeumban

Állatsimogatóval, kézműves foglalkozással és egy speciális időszaki kiállítással készült a húsvéti ünnepekre Nagykanizsán a Thúry György Múzeum. Szombaton nyílt családi napot tartottak az intézményben, amely mintegy háromszáz látogatót vonzott.

Gyuricza Ferenc

László Léna édesapjával, László Vendellel, Kriston Marcel pedig édesanyjával, Kriston-Grabarics Barbarával érkezett a családi napra

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Thúry György Múzeumban már évekre visszatekintő hagyománya van a nagyszombati családi napnak, aminek egyrészt a húsvétra hangolódás a célja, mellette pedig szeretnék az intézményt bemutatni a látogatóknak – mondta Szomdics-Tugya Beáta muzeológus. Ez utóbbi érdekében a tárlataikat ingyenesen tekinthetik meg a betérők, illetve egészen április 7-ig egy olyan időszakos néprajzi kiállítást is kínálnak, amely a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódik.

- Elsősorban a kisgyermekes családokat igyekszünk megszólítani, ezért is szerveztük a kézműves foglalkozást és a kisállat-simogatót – tette még hozzá a muzeológus. – Előbbin a hagyományos tojásfestés mellett például húsvéti ajtódíszeket készíthettek az érdeklődők, az állatsimogatónak pedig mindig nagy sikere van a gyerekek körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában