Összefoglaló

2024.03.31. 19:00

Az elmúlt hét legfontosabb zalai hírei

Zaol.hu

Fotó: Pzzetta Umberto

Keresztút Zalaegerszegen

Zalaegerszegen március 29-én, a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, a húsvét előtti nagypénteken este hét órakor indult el a hagyományos, - eredetileg 1,5 kilométer hosszú  - keresztút a Mária Magdolna Plébániatemplomtól, ahonnan a Kálváriáig haladtak a hívek, menet közben időről időre megidézve a jeruzsálemi stációkat, melyeken Jézus végighaladt. A nagypénteki keresztút a hívők számára lehetővé teszi a szenvedéstörténet átélését. 

Pintyőke fesztivált tartottak Kiskanizsán

A Nagykanizsai Központi Óvoda Pipitér Tagóvodája immár 22. alkalommal rendezte meg a Pintyőke népi gyermekjáték- és gyermektáncfesztivált, melynek a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Ház adott otthont.

 

Hajléktalan horror Zalaegerszegen 

Halálra verte élettársát, majd próbálta eltüntetni a holttestét a hajléktalan férfi, először felgyújtotta, utána a Zalába dobta, de hiába, ezért feldarabolta és elásta.

 

Esztergályhorváti turisztikai fejlesztései, barangolás dombokon, tópartokon

A régi temető új, kő támfalának közelében találkozunk Fenusz Károllyal, aki az út szélére borított kerti földet talicskázza a kertjükbe. Esztergályhorváti látnivalóihoz kérünk tőle útbaigazítást. A tavakhoz s a szőlőhegyre irányít bennünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában