Vidámpark is épül

2024.03.04. 07:00

Az Állatsimogató és Állatotthon új állatai és fejlesztései – fotók, videó

Ki ne ismerné Zalaegerszeg egyetlen állatkertjét, az Állatsimogató és Állatotthont? Tigrisek, emuk, lovak, kecskék, tehén és még megannyi állat várja a látogatókat Zalaegerszegen, a Csácsi-hegyen.

Fehér Márk

Hamarosan megújul a tigrisek ketrece is az Állatsimogató és Állatotthonban

Fotó: Fehér Márk

Állatsimogató és Állatotthon fejlesztései

Az elmúlt időszakban rengeteg változáson ment át az állatsimogató. Dömötör János egy lelkes segítő, létrehozott egy közösségi csoportot az interneten, amelynek már több mint 1600(!) tagja van szerte az országból. A csoport célja, hogy önkénteseket toborozzon az állatotthonnak. A lelkes közösségnek köszönhetően tudnak fent maradni. Vannak akik szabadidejüket áldozzák, vannak akik anyagilag támogatják állatsimogatót és vannak, akik szakértelmükkel segítik őket. 

Az elmúlt időszakban megvásároltak egy új területet, ahol az állatoknak nagyobb és korszerűbb életteret alakítottak ki. A tehén, a lovak, a szamár, a lámák új helyet és kifutót kaptak, ahol még szabadabban lehetnek, mindezt a közösségnek köszönhetően. Az új rész folyamatosan újul és hamarosan egy vidámpark is létesül itt az idelátogató gyermekek számára, árulta el nekünk Kovács Zoltán, az állatotthon vezetője.

Az új területen  modernebb és nagyobb helyen lehetnek az állatok
Fotó: Fehér Márk

Kisállatok születtek az Állatsimogató és Állatotthonban

Nemrég lámakölyök született az állatsimogatóban, a nevét pedig a látogatókkal szavaztatták meg a Facebookon, a győztes név a Luna lett. A lámalány mellett kecskék is születtek. A kicsik el sem mozdulnak egyelőre anyukájuk mellől, aki gondosan védelmezi őket. A közeljövőben póniló születését is várják. 

Luna, a nemrégen született láma édesanyja mellett az új otthonukban
Fotó: Fehér Márk

A kis tigrisek, amelyek születéséről mi is beszámoltunk, mára már nem is olyan kicsik. A csöppségek 130-140 kilogrammos nagymacskává cseperedtek, ám ugyanolyan szelídek. A látogatóknak tilos, de gazdájuk bátran simogatta meg őket, miközben róluk mesélt. Többnyire a napon sütkéreznek, játszanak, napi több kiló húst esznek. Így töltik mindennapjaikat az állatsimogató tigrisei, akiknek otthona hamarosan megújul. A közösség ismét összefogott, ki szakértelmével, ki idejével hozzájárulva a munkákhoz. Egy-egy méterrel megemelik a kerítésük magasságát, hogy még komfortosabb helyen tölthesse mindennapját Maki és Kíra, az állatotthon két tigrise.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában